Зовът на кукувицата (Корморан Страйк №1)

За книгата


"Зовът на кукувицата" (на английски The Cuckoo's Calling) е първата книга от поредицата за частният детектив Корморан Страйк. Книгата беше публикувана през април 2013 година, но в продължение на няколко месеца никой не знаеше, че автор на книгата е Джоан Роулинг. Авторката на Хари Потър беше избрала да пише под псевдоним, за да опита да пробие за втори път на литературния пазар, но тайната ѝ беше разкрита.

Случаят

Корморан Страйк е нает от брата на загинал топмодел, за да разследва смъртта ѝ, обявена от всички за самоубийство. Според мъжа, сестра му не се е хвърлила сама от балкона, а някой я е бутнал.
Страйк и партньорката му Робин се срещат с всички, които са видели или говорили с Лула Ландри, наричана от приятелите си Кукувицата, за да разберат какво е правила тя в последните си дни и какво може да я е подтикнало към самоубийство, или пък да е дало повод на някого да я убие.

Корморан и Робин в тази книга

Това е книгата, в която двамата се срещат.

Страйк тъкмо е приключил 15 годишна (с доста прекъсвания) връзка с жена, много по-богата и много по-красива от него. Изгонен от жилището, което дели с приятелката си, на детектива му се налага да спи в офиса си на походно легло.

Робин тъкмо се е сгодила, когато е изпратена като временна секретарка в офиса на Страйк. Младата жена, която винаги е мечтала да бъде детектив, решава да остане по-дълго на новата си работа, въпреки че с интелекта и талантите си може много лесно да си намери по-добре платена работа и въпреки недоволството на годеника си Матю.

Коментари

Вижте последните:

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Кои са Джеймс и Оливър Фелпс от филмите по Хари Потър

Актьорите започнаха да се подготвят за снимките на Фантастични животни 3

Къде да идете в Нощта на книгите за Хари Потър в София и Варна

Джоан Роулинг обяви заглавие и дата за следващата си книга!

Героите в "Хари Потър" ще са главният фокус на срещите на клуба тази година

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Официално видео от „Хари Потър и прокълнатото дете“ за пръв път

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

10 причини да не си губим времето с Хари Потър