В служба на злото (Корморан Страйк №3)

За книгата


През 2015 година беше публикуван и третият роман за Корморан Страйк от Джоан Роулинг под псевдонима Робърт Галбрейт. На този етап вече спокойно може да се твърди, че почитателите на поредицата я следят с интерес не толкова заради това, че е писана от авторката на "Хари Потър", но и заради качествените криминални истории и добрия стил на писане.

Случаят

След два нашумели в медиите случая, я които са замесени известни личности, бизнесът на Страйк процъфтява, докато един ден не пристига мистериозен пакет, съдържаш отрязан женски крак.
Някой се опитва да саботира работата на детектива и той трябва да разбере кой го прави, преди да е станало твърде късно и психопатът да е наранил него или партньорката му Робин.

Корморан и Робин в тази книга

Това е книгата, в която научаваме най-много за миналото на Страйк, защото той е сигурен, че убиецът е някой, когото познава. Но за да разбере кой е, трябва да се върне по стари пътища и да съживи спомени, които се опитва да забрави.

Връзката на Робин с Матю е стигнала до най-ниската си точка, броени дни преди сватбата ѝ. Вече не е сигурно дали двамата изобщо ще се оженят, макар и всичко да е готово, а за проблемите им Матю обвинява само Страйк.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Кой е първият змиеуст в историята

Магьоснически игри и спортове

Кръв и сълзи на финала на световното по куидич

Защо Хърмаяни не е в Рейвънклоу

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магически куфар и 10 вида дракони в клуб Перото

Творчески турнир №5: Произведение 5

Pottermore: Дурмщранг