Джоан Роулинг направи голямо дарение на годишнината от Битката за Хогуортс

Вместо да се извини за смъртта на някой герой от поредицата за "Хари Потър", както прави през последните няколко години, Джоан Роулинг реши да направи голямо дарение в помощ на пострадалите от коронавируса и хората, които се борят срещу него.


Авторката на "Хари Потър" написа, че ѝ се струва неуместно да говори за загиналите в измислена магьосническа война във време, когато хиляди хора умират всеки ден заради истинската заплаха от коронавируса. Самата Джоан Роулинг има съмнения, че може да е била заразена с вируса, но не се е тествала и вече е добре.

Вместо извинение, писателката реши да направи дарение от 1 милион британски лири, половината от които ще отидат в помощ на бездомните във Великобритания, а другата половина ще помогнат на жени, които са станали жертва на домашно насилие.


От "Хари Потър и даровете на смъртта" става ясно, че Битката за "Хогуортс, в която Хари Потър се сражава с Волдемор и смъртожадните за последен път, се води на 2 май 1998 г., затова днес много фенове по света отбелязват 22-рата годишнина от нея. Миналите години Джоан Роулинг се извини на почитателите си за смъртта на Лупин, Тонкс, Доби и други персонажи.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

ЧРД на Дейвид Брадли

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"