Героите в "Хари Потър" ще са главният фокус на срещите на клуба тази година

Идеята ни хрумна на последната среща на клуб "Дейли Потър" през 2019 година. Тогава нямахме определена тема и дискутирахме свободно, но някак цялата дискусия се съсредоточи върху Пърси Уизли и се получи много интересно. Казахме си, че е време да обърнем повече внимание на отделните персонажи в книгата и решихме това да е фокусът на всички срещи през тази година.


Това не е нещо необичайно - вече сме говорили за някои по-важни персонажи и семейства, като семейство Потър и семейство Уизли. Обсъждали сме Волдемор, Дъмбълдор и Гринделвалд и дори имахме среща, посветена изцяло на Долорес Ъмбридж. В по-ранните години на клуба сме говорили и за Доби и за Локхарт, но нищо не пречи да повторим тези теми, тъй като мина доста време от тогава.

В "Хари Потър" има повече от 200 героя и макар че някои от тях само се споменават, без да имат роля в историята, за нас са важни. Даже направихме една среща, посветена на второстепенните персонажи и това беше един от най-трудните куизове, които сме правили в клуба.


Тази година е много важна за "Дейли Потър", защото докато светът изпраща поредното си десетилетие, ние започваме нашето второ. И ще го направим заедно с героите от "Хари Потър", които са най-важният елемент в книгата. Пожелаваме си много интересни дискусии!

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп

В помощ на Хари Потър - най-важните причини да успее

Защо Волдемор уби Снейп с Наджини