Тримагически турнир във Варна!

В магьосническия свят Тримагическият турнир се организира между три от европейските училища по магия и вълшебство - “Хогуортс”, “Дурмщранг” и “Бобатон”. Целта на турнира е сплотяване на магьосническата общност, междукултурен диалог между магьосниците от три точки на континента.

В нашия случай турнирът е преди всичко забавление и още един приятен начин да си припомним любими моменти от любимите ни книги, да поиграем на интересни игри и да общуваме помежду си. Свързва ни, естествено, привързаността към света на Хари Потър. Играта ще се проведе за първи път във Варна. Инициатива е на местния клон на препрочитателския клуб Daily Potter.

Кога и как ще се случи това?

В турнира участват три отбора. Има предварително записване за събитието с коментари на следния пост: https://www.facebook.com/101987281174888/photos/gm.940692819622130/102029151170701/?type=3&theater

След като се запишат 30 души, те ще бъдат разпределени в трите отбора по 10.  На 7 септември играчите  се събират и за да докажат, че са достойни да участват в "Тримагическия турнир", трябва да минат през изпитанието на всеки директор. Това, разбира се, са тримата директори – на „Хогуортс“, „Бобатон“ и „Дърмщранг“.  Броят точки, които са спечелили, определя броя на участниците, които могат да си пуснат името в бокала.

След пускането, бокалът решава кой ще представя училището. Тримата участници се впускат в изпитания за вечна слава, а останалите продължават нормална учебна програма. Неизбраните участници също ще печелят точки за отбора си, като карат уроци по Пророкуване, Грижа за магическите създания и Куидич. Избраниците обаче трябва да минат през три изпитания, за да спечелят Тримагическата купа.


Събитието ще се проведе в сградата на музея „Стара Варна“ (ул. „Цар Калоян“5, зад Римските терми) на 7 септември от 15:30 часа. Основен организатор и отговорник за събитието е Мина Лазарова. Можете да следите за подобности на страницата: Тримагически турнир – Варна или в самото събитие.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Магьоснически игри и спортове

Какво знаем за Бил и Фльор

„Хари Потър“ – аудиокнига и на български!

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5