Тримагически турнир във Варна!

В магьосническия свят Тримагическият турнир се организира между три от европейските училища по магия и вълшебство - “Хогуортс”, “Дурмщранг” и “Бобатон”. Целта на турнира е сплотяване на магьосническата общност, междукултурен диалог между магьосниците от три точки на континента.

В нашия случай турнирът е преди всичко забавление и още един приятен начин да си припомним любими моменти от любимите ни книги, да поиграем на интересни игри и да общуваме помежду си. Свързва ни, естествено, привързаността към света на Хари Потър. Играта ще се проведе за първи път във Варна. Инициатива е на местния клон на препрочитателския клуб Daily Potter.

Кога и как ще се случи това?

В турнира участват три отбора. Има предварително записване за събитието с коментари на следния пост: https://www.facebook.com/101987281174888/photos/gm.940692819622130/102029151170701/?type=3&theater

След като се запишат 30 души, те ще бъдат разпределени в трите отбора по 10.  На 7 септември играчите  се събират и за да докажат, че са достойни да участват в "Тримагическия турнир", трябва да минат през изпитанието на всеки директор. Това, разбира се, са тримата директори – на „Хогуортс“, „Бобатон“ и „Дърмщранг“.  Броят точки, които са спечелили, определя броя на участниците, които могат да си пуснат името в бокала.

След пускането, бокалът решава кой ще представя училището. Тримата участници се впускат в изпитания за вечна слава, а останалите продължават нормална учебна програма. Неизбраните участници също ще печелят точки за отбора си, като карат уроци по Пророкуване, Грижа за магическите създания и Куидич. Избраниците обаче трябва да минат през три изпитания, за да спечелят Тримагическата купа.


Събитието ще се проведе в сградата на музея „Стара Варна“ (ул. „Цар Калоян“5, зад Римските терми) на 7 септември от 15:30 часа. Основен организатор и отговорник за събитието е Мина Лазарова. Можете да следите за подобности на страницата: Тримагически турнир – Варна или в самото събитие.

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Какво споделиха с феновете си актьорите от „Хари Потър“, които бяха в България

7 неща, които (може би) не знаете за Хърмаяни Грейнджър

Суеверни ли са магьосниците в "Хари Потър"

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Роулинг дари още 15 милиона за изследване на множествената склероза

Ако четете „Хари Потър“ на глас, ще призовете зъл дух

Мириъм Марголис, която изигра професор Спраут и вдъхнови една люта лелка

Феновете във Варна организираха първия Тримагически турнир в България

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Джоан Роулинг не е само "Хари Потър"