Публикуват илюстровано издание на Куидичът през вековете

Издателство Bloomsbury планира да издаде книгата от света на Хари Потър "Куидичът през вековете" през октомври 2020 година. Това стана ясно от страницата на издателството в twitter. Илюстрациите ще са дело на британската художничка Емили Гравет.

"Куидичът през вековете" е една от трите книги от библиотеката на "Хогуортс", които Джоан Роулинг написа с благотворителна цел. Останалите две - "Фантастични животни и къде да ги намерим" и "Приказките на барда Бийдъл", също бяха издадени в луксозни илюстровани издания през изминалите години.

За съжаление само илюстрованото издание на "Фантастични животни..." беше преведено на български. Силно се надявам да имаме и превод на "Куидичът през вековете", защото книгата е донякъде свързана с нашата държава.

Врачанските лешояди

В раздела за отборите на Европа, има малка но много интересна част, която описва българския куидичен отбор "Врачанските лешояди". И тъй като книгата не е дебела, очаквам, че ще има доста подробни илюстрации на всеки от отборите. Интересно е как Емили Гравет ще изобрази българите.

Илюстрованите издания на "Хари Потър"

Освен допълнителните книги от света на магьосниците, Bloomsbury издават луксозни издания и на самите книги от поредицата за Хари Потър. Първите три части вече излязоха, а тази година се очаква да видим и "Хари Потър и огненият бокал". Художник на илюстрациите е Джим Кей.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд