Защо трябва да благодарим на Лавендър


Винаги се радвам да публикувам мнението на други фенове, които искат да използват блога ми за да достигнат до повече хора. Редовните читатели вече познават младата мъгълофобка Ивана Братованова, която и преди е споделяла мислите си за "Хари Потър".
Михаил Костов (върховен мъгълофоб)

Автор:
Ивана Братованова
Както си стоях ми дойде тази мисъл в главата. Много от Хари Потър феновете не харесват Лавендър, нито я одобряват за грифиндорка именно заради трудно забравящата се връзка с Рон.
Мисля, че трябва да ѝ кажем едно огромно "благодаря". Причината е, че ако не беше тя развитието на "Ромаяни" щеше да се заканва и запъва още дълго време.
През онзи период, в който двамата бяха заедно (макар и по най-неприятния начин за нас), тя наистина го обичаше, дори и повечето хора да не вярват, че е така.

Щастлива съм да знам, че имаха история заедно, за да отворят очите и сърцето на Хърмаяни. Трябваше и точно това, за да осъзнае колко много всъщност обича Рон. Веднага щом разбра и видя, че той няма вечно да е сам и че все някога ще се влюби в друга, тя си отвори очите за истината, че го обича. Именно тогава според мен разбра какво му е било на Рон, когато я е гледал с Виктор Крум. И ѝ стана също толкова тежко да го гледа с някоя друга. Беше по-лесно да му се ядоса отколкото да си признае чувствата.
Благодарна съм на Лавендър заради това, че показа на Рон и Хърмаяни, че каквото и да става не могат един без друг. Точно това им е трябвало - дистанция и ненавист един към друг, за да открият колко силно искат да са заедно.
Точно това е истинската любов! Да видиш, че другият продължава напред и да осъзнаеш, че искаш и ти да си част от пътешествието му.

Не мисля, че трябва да мразим Лавендър, особено ако за някой от вас причината е Хърмаяни. Дори напротив - трябва да се замислим колко много допринесе за Ромаяни и други неща сред, които и битката за Хогуортс, в която самата тя си отива...

Без нея Рон нямаше да осъзнае, че момичето, което обича е негово, но просто му трябва време...без нея Хърмаяни нямаше да признае на самата себе си истината. Без нея, колкото и да е досадна, много неща в историята щяха да са други!

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Защо скоро няма да има филм по Прокълнатото дете

Тайните на Дъмбълдор: Кой е Аврелий и защо е бил изпратен в Америка

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Професор Костов и двете Дж. К

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

Петте най-важни приятелства в "Хари Потър"

В кого всъщност е влюбена Хърмаяни?