Сериал по "Хари Потър"? Не бързайте да се радвате, не бързайте да се отчайвате

Вече със сигурност всички сте чули голямата новина (или по-точно големият слух) - предстои да предстои сериал за света на "Хари Потър". Днес изглежда всички фенове говорят само за това. И наистина, един подобен сериал ще направи света на магьосниците още по-голям и интересен.

Но...

Не бързайте да се радвате, за това се говори от години!

😡Година след година в интернет се въртят три фалшиви новини и винаги се намират хора, които да се вържат. Първата е, че ще има нова книга за Хари Потър, втората е, че ще има филм по "Хари Потър и прокълнатото дете", а третата е, че ще има сериал за света на магьосниците. Винаги, когато чуете нещо такова, трябва да го приемате с две щипки недоверие.

Но...

Не бързайте да се отчайвате, времето никога не е било по-подходящо за сериал!

😀Мерките срещу коронавируса на практика убиха киното. И най-големите победители от това се оказаха стрийминг платформите. Ако Уорнър решат някога да направят сериал за света на магьосниците, то това ще бъде сега. Новата им платформа HBO Max се нуждае от съдържание, за да се конкурира с NETFLIX и Дисни. Никога информацията за сериал по "Хари Потър" не е изглеждала толкова реалистична.

Но...

Не бързайте да се радвате, ще е пълно с грешки!

😡Ние познаваме света на "Хари Потър" до най-малките детайли, но създателите на филми вече са доказали, че не им се занимава да задълбават толкова и създават свои персонажи, свои правила и свои заклинания, което дразни феновете. Вероятно ще гледаме и ще крещим срещу телевизора неща като "В Хогуортс не можеш да се магипортираш!" и "Храната е първото от петте изключения в Закона за основна трансфигурация на Гамп!".

Но...

Не бързайте да се отчайвате, сериалът може да попълни дупките!

😀Има вероятност хората, които се занимават с историята, да са фенове. Това ще им даде възможност да се концентрират върху онези детайли от книгите, които никога не са показвани във филмите и да поправят доста от дупките, оставени от създателите на оригиналната поредица.

Но...

Не бързайте да се радвате, Роулинг вероятно няма да има нищо общо със сериала!

😡Всичко, което прави Джоан Роулинг през последните няколко години, когато става дума за света на "Хари Потър", е да се отдръпва и да оставя контрола на други хора. През 2016 г., когато излезе "Фантастични животни и къде да ги намерим", изглеждаше, че Роулинг се завръща триумфално в "Хогуортс" - тя ни даде почти толкова допълнителна информация преди филма, колкото и чрез него. И после замълча. Останахме с усещането, че Роулинг е имала много по-малко участие във втория филм, отколкото в първия, а по всичко изглежда, че в третия почти няма да има думата.

Но...

Не бързайте да се отчайвате, Роулинг не пише сценарии толкова добре, колкото пише романи!

😀Може пък Роулинг да остане и да контролира процеса, но да остави сценария на професионалисти. Ако студиото наистина намери фенове, които да развиват историята, Роулинг би могла да дава основните насоки, сценаристите да пишат, а феновете да следят всичко да е по правилата на магическия свят.

Но...

Не бързайте да се радвате, каквото и да излезе, никога няма да го приемем за истинска част от света на "Хари Потър"!

😡Историята в "Хари Потър" беше завършена през 2007 г. с последната книга. Да, някои приемат "Фантастични животни" за част от канона, други включват "Хари Потър и прокълнатото дете", но единствено седемте книги, писани от Джоан Роулинг, са всеобщо признати и са неотменима част от света на "Хари Потър".

Но...

Не бързайте да се отчайвате, може би не ни е необходим повече "истински" "Хари Потър"!

😀Твърде егоистично е от нас да искаме Джоан Роулинг да се отдаде единствено на света на магьосниците и да бълва история след история. Това ще е похабяване на таланта ѝ. Феновете на писателката няма да съжаляват дори тя никога отново да не спомена първия си роман, защото литературният живот на Роулинг продължава под името Робърт Галбрейт. Тя вече написа пет романа за детектив Корморан Страйк и поредицата ѝ постепенно се утвърждава сред най-добрите в криминалния жанр. А когато един писател напише две успешни поредици, със сигурност можем да очакваме и още интересни книги.


А какво е вашето отношение към предполагаемия сериал по "Хари Потър"? Радвате ли се или сте отчаяни? Ще го гледате или ще се направите, че не съществува?😀😡

Коментари

  1. Настроениеро ми по време на статията мина през 😀🙄☺️😑😅😒😙😖😎

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър