Честит рожден ден на Бил Уизли


Днес Бил Уизли, най-старият син на Моли и Артър, навършва 46 години.

За пръв път срещаме Бил в "Хари Потър и огненият бокал", когато пристига, за да гледа финала на Световното първенство по куидич заедно със семейството си, а след "Хари Потър и нечистокръвния принц" стана един от по-централните персонажи.

Бил е работил като развалител на проклятия за Гринготс в Египет, преди да се премести в английския клон на банката през 1995.
Член е на Ордена на феникса и е участвал в няколко от най-важните битки - Битката за поразената от гръм кула, когато е ухапан от Грейбек в човешкия му образ, Битката за седемте Потър, когато става свидетел на смъртта на Лудоокия Муди и Битката за Хогуортс, в която губи един от братята си.
Женен е за Фльор Делакор и с нея имат три деца - Виктоар, Доминик и Луис.

Интересна подробност, която може би сте забравили е, че Бил е имал приятел от бразилското училище за магия Кастелбруксо с когото си е писал. Когато приятелят му е предложил да го посети на разменни начала Бил е отказал, защото родителите му не са имали достатъчно пари. Бразилският ученик се е засегнал и е изпратил прокълната шапка, заради която на Бил още са му сбръчкани ушите.

Коментари