Защо Алън Рикман беше перфектният Снейп


Хари Потър манията ще живее вечно и без съмнение в бъдеще ще видим нови екранизации по книгата. Едно обаче е ясно - никой няма да може да изпълни ролята на Сивиръс Снейп така добре, както го направи Алън Рикман. Големият британски актьор е роден на 21 февруари 1946 година и почина през 2016 на 14 януари.


Една от най-запомнящите се характеристики на Алън Рикман е уникалният му глас. В книгата Снейп е описан като човек, който преценява всяка дума и именно така изпълнява ролята Рикман - той обмисля и претегля всяка дума, преди да я изрече. И когато в крайна сметка го направи, я зарежда с такава енергия, че може да превърне и най-обикновените изказвания (като "Очевидно" или "Отворете на страница 394") в култови реплики, които поколения фенове да повтарят.


Джоан Роулинг много е държала да участва в избора на Снейп и лично е одобрила Алън Рикман за ролята. Писателката разкри, че след като се е запознала с актьора, не е можела да си представи Снейп по никакъв друг начин. Като всички нас.


Всъщност за да може Рикман да изпълни ролята си подобаващо, авторката на "Хари Потър" му е разкрила голямата тайна за живота на Снейп, която ние научихме едва в края на книгата. И точно като героя си, Алън Рикман е трябвало да пази тази най-голяма тайна, но да я има предвид при изпълнението на ролята.


И накрая, може би най-голямата причина да не искам да виждам никой друг в ролята на Снейп е това, че Алън Рикман наистина обичаше света на "Хари Потър". Той се гордееше с участието си във филма и накрая, когато историята беше завършена, написа отворено писмо до Роулинг, в което ѝ благодари за всичко, което е направила - за него и за света.


Преди няколко години Алън Рикман почина, но ще живее вечно в сърцата на феновете, защото никога няма да има Снейп като него.

Коментари

  1. Може ли препратка към отвореното писмо от Алан Рикман?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2016/01/14/13/271626_2195850825083_1511602363_32426568_5906345_o.jpg

      Изтриване
  2. Великолепен актьор, наистина! Най-трудната роля - самият Снейп е един вид "актьор", защото почти винаги показва тъмната половина от себе си, а не светлата!
    You'll be my favourite Snape, Alan Rickman! Always.
    R. I. P.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд