Първата препрочитателска среща в историята на Дейли Потър

От много години всеки месец се събираме, за да препрочитаме заедно части от "Хари Потър" и да споделяме впечатленията си. Това вече е важна традиция за повечето от нас. Тя започна на 31 януари през 2010 година.

Идеята: Да се съберем и да почетем "Хари Потър" заедно

Няколко дни преди срещата, мъгълофобът Михаил Костов предложи във форума на Потър Мания да се създаде план, по който всички да препрочитат "Хари Потър" и да се срещат понякога. Тази нетипична за него инициативност е причината днес той да твърди наляво и надясно, че е създател на клуба.

Срещата: Първото колективно препрочитане

Разбира се, тогава срещите по нищо не приличаха на тези днес. Провеждаха се в домовете на препрочитателите, четяха се цели глави, а дискусията не беше с определени правила, както е днес, а беше на принципа "говори който може да надвика Ел".

На първата среща препрочитателите минаха през първите 4 глави на "Хари Потър и философският камък". Срещата приключи късно вечерта с уговорка препрочитането да се повтори.

Клубът: Дейли Потър

След срещата, тъй като първите препрочитатели желаеха да споделят преживяването си с повече хора, беше създадена и фейсбук групата Daily Potter. И понеже полунощ вече минаваше, датата се беше сменила на 1 февруари. Затова и тази дата беше избрана за официален рожден ден на клуба.

Днес групата има около 2000 членове. Това далеч не е най-голямата група за "Хари Потър", но е единствената, в която ако зададеш въпрос, ще получиш хубав отговор. 

Редовно се провеждат срещи в София, Пловдив и Варна. През годините имахме срещи и в няколко други града.

От известно време членовете на клуба ръководят и страницата Хари Потър - новини, коментари, теории във Facebook и блогът Мъгълофобия (който четете в момента). Блогът ни е наследник (на идеи, автори и адрес) на стария сайт на клуба, който е носител на наградата на Националния клуб за фентъзи и хорър за фентъзи сайт на годината.

Коментари

  1. Макар да съм в клуба от скоро, мога да потвърдя, че няма по-готини хора от тези в Daily Potter.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

ЧРД на Дейвид Брадли

„Хари Потър“ – аудиокнига и на български!

Творчески турнир №8: Произведение 1

Хоркруксите на Волдемор - как са защитени

Съдбата на Локхарт

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"