Творчески турнир №5: Кръг за гласуване

Прочетохме и седемте разказа, които бяха изпратени за участие в творчески турнир. Сега е време да определим кои са най-добрите, като това ще стане чрез четири гласувания:

  • от читателите, в която може да участва всеки, включително авторите. То ще се проведе чрез анкета в групата на турнира.
  • от авторите, които ще ми изпратят гласа си като лично съобщение
  • от журито
  • от измислителката


Всяко от тези гласувания ще даде на авторите между 1 и 7 точки. Накрая точките се събират и който има най-много е победител. Ще обявя само хората, които са на първите две места, за да няма засрамени, че разказът им не е бил успешен.
Крайният срок за гласуване е 16.09

Може да си припомните разказите:

Произведение 1
Заглавие: -
Автор: Луна Лъвгуд
Скъпо дневниче,
Провалих се. Днес Хари стана гадже с Джини. Още преди коледното тържество на професор Слъгхорн пробутах на Хари цяла кутия с пияни котли натъпкани с любовен еликсир и нищо не стана. Ще напиша писмо с оплакване до "Магийки-шегобийки на братя Уизли".


Произведение 2
Заглавие: -
Автор: Е.Х.
Скъпо дневниче,
Отново съм аз - Ана Макгрегър. Определено не съм от хората, които всяка вечер отделят от времето си, за да си нахвърлят приключенията от деня в дневник, но наистина искам да споделя това с родителите ми, а не искам да го забравя. Тази сутрин отново беше страшно гореща, може би от най-горещите от месеци насам.


Произведение 3
Заглавие: -
Автор: Ники
Огненият бокал тъкмо беше избрал 3мата участници - Фльор Делакор, Виктор Крум и Седрик Дигъри!
— Отлично! — радостно викна Дъмбълдор, когато най-сетне глъчката утихна. — Имаме си вече трима избраници. Разчитам на вас и на учениците от „Бобатон“ и „Дурмщранг“ да подкрепите с всички сили участниците. Като ги поддържате, вие ще допринесете…


Произведение 4
Заглавие: Вина
Автор: Джиф
Нечий вик разкъса нощта.
Училището е защитено, беше си повтарял, защитите ще издържат, докато евакуираме децата. Но този вик – този отчаян, болезнен, нащърбен по ръбовете писък – избухна в гърдите му и се заби като назъбени парчета стъкло в сърцето му.


Произведение 5
Заглавие: Разказа на принца
Автор: С.И и Дж.К.Р.
Замъкът гореше, училището гореше... домът ми гореше. Пламъците се отразяваха в черните ми очи, а аз продължавах да мълвя заклинанието. Защо го правех? Не можех да спася всички, едва ли можех да спася когото и да е. До мен долиташе екота на сражението. Сражението унищожаващо единственото място където някъде се бях чувствал „у дома”.

Произведение 6
Заглавие: Франк-Мордред Шварц и корените на омразата
Автор:  Франк-Мордред Шварц
Франк-Мордред Шварц за пръв път намрази Хари Потър още когато беше на 6 години. Бащата на Франк-Мордред Шварц изчезна в нощта, когато Волдемор опита да убие малкия Хари и макар това изчезване да нямаше нищо общо със събитията в Годрикс Холоу, Франк-Мордред Шварц не можа да се отърси от усещането, че именно Хари Потър е виновен той да няма баща.

Произведение 7
Заглавие: В сянка
Автор: Т.
В моментите, когато собствената й невзрачност и неспособност да се справи с някоя ситуация я завладяваше, Петуния си сипваше чаша бяло вино, отпускаше се на прекалено мекия фотьойл в дневната и включваше телевизора. И днес тя направи същото. Къщата беше празна.

Коментари

Вижте последните:

Популярни публикации от този блог

7 неща, които (може би) не знаете за Хърмаяни Грейнджър

Джоан Роулинг за имената и планирането на историята в новата ѝ книга

Дарън Крис - как Хари Потър помогна на таланта

Защо Хърмаяни не е в Рейвънклоу

Чернокожата Хърмаяни - расисти ли са феновете на Хари Потър

Защо Хърмаяни и Хари Потър не се събраха накрая

Хърмаяни - героят в сянката на Хари Потър

Награда вместо наказание

Коя е Елизабет Спригс от филмите за Хари Потър

Какво представлява Орденът на феникса