Какво знаем за Бил и Фльор

Сватбата на Бил и Фльор е единствената, която виждаме в книгите за Хари Потър и днес ще ви припомня какво знаем за тях. Идеята ми даде Vili Radzhova с въпроса си: Как Фльор се запознава с брата на Рон?

Кои са Бил Уизли и Фльор Делакор

Бил Уизли и Фльор Делакор в Хари Потър и даровете на смъртта
Уилям Артър Уизли е първото дете на Артър и Моли и най-големият брат на Рон. Учил е в "Хогуортс", разпределен е в Грифиндор, става префект, а след това и отличник.
Когато завършва, става разрушител на проклятия в Гринготс.
След началото на втората война се връща в Англия, за да е по-близо до семейството си, членува в Орденът на феникса и е ранен в битка с върколака Фенрир Грейбек.

Фльор Изабел Делакор е френска вещица, която има баба вийла. Учила е в Бобатон и става избраница на училището в Тримагическия турнир.

Как се запознават Бил и Фльор

През 1995 година, след като завършва училище, Фльор Делакор се връща във Великобритания, за да подобри произношението си на английски и започва работа в Гринготс. Там се запознава с Бил Уизли, когото по-рано само е виждала по време на Тримагическия турнир.
Скоро след това двамата започват да излизат и след около година той ѝ предлага брак.

Женят се на 1 август през 1997, но сватбеният им ден е помрачен от вестта за убийството на Руфъс Скримджър и падането на министерството. Хралупата е атакувана от смъртожадни и служители на министерството, които търсят Хари Потър.

Отношението на семейство Уизли към Фльор

Моли и Джини Уизли в Хари Потър и нечистокръвния принц
Заради кръвта на вийла в нея, Фльор се радва на симпатията на всички мъже в семейство Уизли, но среща неодобрението на жените. Джини Уизли е негативно настроена срещу нея от момента, когато красивата французойка идва да живее при тях в "Хралупата" и я нарича Флегмата.
Госпожа Уизли никога не изразява недоволството си гласно, но си личи, че не харесва момичето, което се готви да "открадне" сина ѝ. Двете са много различни като характер, Фльор смята Моли за старомодна и скучна домакиня, докато Моли намира Фльор за претенциозна и повърхностна, но отношенията им се оправят значително, когато Бил е ранен и двете жени споделят любовта си към него.

По време на войната

По време на войната срещу Влдемор и режима на смъртожадните, Бил и Фльор живеят в малка къща край морето, защитена от заклинанието Фиделиус. Двамата подслоняват Рон, когато изоставя приятелите си, а след това приемат триото, заедно с още няколко човека и таласъм, докато бягат от смъртожадните.
Бил Уизли и Фльор Делакор в Хари Потър и даровете на смъртта

След войната

И Бил и Фльор оцеляват след войната. Двамата имат три деца - Виктоар, Доминик и Луис.
Виктоар Уизли става приятелка на Теди Лупин - сина на Ремус и Нимфадора.

Коментари

  1. Според мен се запознават още по времв на Тримагическия турнир, когато Бил е в Хогуортс, за да гледа третото изпитание.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И да е станало така, не ни е казано в книгата. Там става ясно, че Фльор проявява интерес към него, но не знаем да са си говорили.

      Изтриване
    2. Така е, ама по същата логика не можем да заключим, че се запознават в Гринготс? :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)