Творчески турнир №5: Условие

Победителката от четвъртия турнир е готова с условието си, затова обявявам начало на четвъртия Хари Потър творчески турнир. Кръгът за писане ще продължи до 23 август, а публикуването на разказите ще започне от 24 август. Четете внимателно условията и ако не сте сигурни за нещо, не се колебайте да ми пишете чрез страницата "Хари Потър - новини, коментари, теории".

Условие


 • Разкажете някое събитие от книгите/филмите за Хари Потър през очите на някой случаен наблюдател (който не е от по-важните герои). Например, впечатленията на ученика Х от първия урок на Снейп във "Философският камък", или какво си е помислило духчето У, когато Уинки идва в кухнята на замъка след събитията в "Огненият бокал".
 • Може героят да е вече съществуващ или измислен от вас, но трябва неговото/нейното присъствие да е правдоподобно в тази сцена. 
 • Моля, не използвайте прекалено много преписани пасажи от книгите! 
 • Съобразете се с гледната точка на героя, от чието име разказвате.

Помнете още

 • Срокът за писане е три (3) седмици
 • Файлът с разказа трябва да е създаден на Word
 • Участниците трябва да изпратят разказите си чрез страницата "Хари Потър - новини, коментари, теории", като задължително посочат:
 1.  какво име искат да бъде написано в разказа, когато го публикувам (може да е измислено име!), ако няма посочено, ще напиша името на профила, от който са ми го изпратили; 
 2. изображение, което по някакъв начин илюстрира историята, за да бъде поставено като корица и да прави произведението по-лесно различимо
 3. дали искат опцията за коментари (някои от които анонимни) да бъде активна в блога (ако не бъде посочено нищо, коментарите ще бъдат отключени)
 • Разказите ще бъдат публикувани в реда, в който са получени
 • Разказите ще бъдат публикувани без редакция, но ако в тях има твърде много грешки, ще бъдат върнати на авторите за редакция (това е ново правило, което въведохме заради няколко шокиращи случая. Хриси, Фо и Джиф се съгласиха да прочитат всички разкази предварително, за да предотвратят публикуването на разкази, които ще измъчат читателите и ще засрамят авторите. Имайте предвид, че те само ще подбират разказите, а няма да ги редактират!)
 • Казвам разкази, но след като не е посочено в условията може да изпратите стихотворение, есе или какъвто и да е друг текст, в който присъстват изброените в условието елементи

Успех

Надявам се, че условието няма да ви затрудни много и ще можем да се радваме на интересни и сполучливи произведения. С нетърпение очаквам да видя какво ще се получи и пожелавам успех на всички участници!

Коментари

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Популярни публикации от този блог

Невероятната история на Евана Линч

Герои от Хари Потър във Фантастични животни

Мистерията около съдбата на Лавендър Браун

Защо Волдемор не беше преследван като Гриндълуолд

Защо Снейп трябваше да убие Дъмбълдор

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Коя е Евана Линч от филмите за Хари Потър

Имаше ли шанс Белатрикс Лестранж срещу Моли Уизли

Още за Нют във Фантастични животни 2 (СПОЙЛЕРИ!)

Защо Джини е най-подходящата жена за Хари Потър