Хари Потър - творчески турнир

Творческия турнир е инициатива, която започнахме тази година. Целта е участниците да пишат разкази, свързани с "Хари Потър", по предварително зададени условия.
условието за всеки турнир се измисля от победителя в предишния.

В момента се провежда: Творчески турнир №8

Етап: Кръг за писане
Краен срок за изпращане: 14.05.2019
Получени разкази: 3 (последно обновяване - 14.05.2019)

Условие:

  • да пресъздаде момента на построяването на Стаята на тайните
  • да е свързан с четиримата основатели на "Хогуортс"

Как да участвате:

  1.  какво име искат да бъде написано в разказа, когато го публикувам (може да е измислено име!), ако няма посочено, ще напиша името на профила, от който са ми го изпратили; 
  2. изображение, което по някакъв начин илюстрира историята, за да бъде поставено като корица и да прави произведението по-лесно различимо
    • Разказите ще бъдат публикувани в реда, в който са получени
    • Разказите ще бъдат публикувани без редакция.
    • Казвам разкази, но след като не е посочено в условията може да изпратите стихотворение, есе или какъвто и да е друг текст, в който присъстват изброените в условието елементи
    ______________________________

    Предишните победители

    Турнир №7: Дора Солакова
    Турнир №6: Джиф
    Турнир №5: Дари (Т.)
    Турнир №4: Любомира Стоянова - Мел
    Турнир №3: Мария - Джиф
    Турнир №2: Виктория
    Турнир №1: Мария - Джиф
    ______________________________

    Останалите произведения в турнирите

    Турнир №8

    Условие:

    • Тъй като през декември нямаше турнир, нека пишем закъснели Коледни разкази. Може и да не се развиват на Коледа, но задължително да има някакъв коледен елемент - животински, растителен, музикален, какъвто си решат.
    • Може и да се развиват на Коледа. Или в Лапландия. Свобода на словото.

    Произведение 1
    Заглавие: -
    Автор: Илия Димитров
    Том Риддъл бе дете изоставено,
    от майка, баща и свят.
    В мрачно сиропиталище оставено,
    единствено с любовна глад.

    Прочетете цялото произведение.

    Произведение 2
    Заглавие: Коледна песен
    Автор: З.М.М. Сънбърн
    Със змийските си пръсти потропва Волдемор
    тез фениксни другари ще ги застигне мор.
    Припев: (2)
    Проклятия ще има за всички от сърце,
    таз Коледа щастлива ще късаме ръце.
    Прочетете цялото произведение.

    Произведение 3
    Заглавие: -
    Автор: Женя Кунгалова
    Събуждам се и оплетена в одеалото си и червения балдахин, падам от леглото. Нещото, което ме събуди бе сова. Или по-точно шума, който издаваше, докато се опитваше да влети през прозореца ми. Отворих го, а красивата птица ме клъвна по пръста.
    Прочетете цялото произведение.

    Произведение 4
    Заглавие: Писъци в нощта
    Автор: Я. Янков
    Непреодолима и чудовищна сила изби входната врата от пантите и я запрати в празнично украсеният коридор. Разхвърчаха се коледни лампички. Елените нарисувани по стените се разбягаха лудешки, а един дебел старец който стоеше при тях, запищя и си закри очите с длани.
    Трима мъже с черни наметала и свирепи лица нахълтаха в къщата.

    Прочетете цялото произведение.

    Произведение 5
    Заглавие: Само полъх и парченце нощ
    Автор: Т.
    Двамата седнаха на пода на стаята, скръстили крака. Тя – обвзета от нетърпение, той – загледан в щастливото й личице, топлота заливаше сърцето му. Беше обещал отдавна, но чак сега държеше в ръцете си предметът, който да сбъдне мечтата й. Надяваше се само, че той няма да има нищо против, или че поне ще му прости бързо.
    Прочетете цялото произведение.

    Произведение 6
    Заглавие: Вместо репи
    Автор: Дъдли Върнанов Дърслиев
    Наближаваше Коледа, но за пръв път от 11 години атмосферата на привит Драйв не беше празнична. Татко Върнън се беше отпуснал във фотьойла с чаша чай, която мама Петуния му беше направила, а той собственоръчно беше "подсилил" с малко от кехлибарената течност от най-горния рафт в кухнята.
    Прочетете цялото произведение.

    Произведение 7
    Заглавие: -
    Автор: Мина Грейнджър
    Тъмнината беше погълнала нощта и от време на време поглеждаше през заскреженото, светещо прозорче на общата стая на Грифиндор. Вътре беше топло и уютно, защото огънят пращеше в камината и аромат на канела се носеше навсякъде.
    Прочетете цялото произведение.

    Произведение 8
    Заглавие: Надеждата умира последна
    Автор: melani petrovska
    ,,Беше деня на Рождество Христово. Цялото й семейство беше там, а тя стоеше пред тях умълчана и някак тъжна . Те я гледаха с повече порицание отколкото недоумение ,и въпреки че разбираха защо е тъжна никой не я подкрепи, а за нея времето сякаш беше спряло.
    Прочетете цялото произведение.

    Произведение 9
    Заглавие: Песента на феникса
    Автор: Дора Солакова
    Смразяващо декемврийско утро настъпи за жителите на Годрикс Холоу. Въпреки че още не беше навалял сняг, улиците бяха сковани от студ. Всички локви бяха замръзнали. Камбаната в селската черква заби празнично, за да отблежи, че мрачната сутрин е с дата 25 декември.
    В къщата на семейство Дъмбълдор беше тихо.

    Прочетете цялото произведение.

    Турнир№6

    Условие
    • Произведението или да започва или да приключва в библиотеката на Хогуортс 
    • В произведението да е включена книга от библиотеката на Хогуортс, чието заглавие да е измислено от автора на произведението 
    Произведение 1
    Заглавие: -
    Автор: Лимон
    Беше рано сутринта, нямам идея колко беше часът, но, като се има предвид, че когато се събудих още не беше започнал изгревът, а отидох в библиотеката без да губя време за закуска, явно не беше повече от седем.Прочетете цялото произведение

    Произведение 2
    Заглавие: -
    Автор: Виктор Крум
    Беше 2 след полунощ. Том беше изчакал всички в спалното помещение на Слидерин да заспят. Той стана тихо от спалнята си, беше все още с дрехите, извади пръчката и чукна леко по главата си. Разбира се той беше доста добър с безсловесните заклинания, а пък и често използваше хамелеонизираща магия през последната година.Прочетете цялото произведение

    Произведение 3
    Заглавие: -
    Автор: ФГ
    Сивиръс Снейп беше получил надхвърлящ очакванията на СОВАта по любимия си предмет- отвари, обаче когато отиде да си купи учебниците, учебника по Отвари го нямаше, и затова писа писмо до Хогуортс, от където му отговориха, че ще му запазят учебник в библиотеката. И така учебната година започна...Прочетете цялото произведение

    Произведение 4
    Заглавие: Щом звездите започнат да угасват
    Автор: С. А. Симеонов
    Ситни крачки се прокрадваха по стълбището. Сливаха се с тишината в замъка, като пръстите едва доловимо докосваха пода, закачайки праха по ъглите.
    Доби тягостно се отправяше към директорския кабинет, когато дебелата книга се изхлузи от ръцете му и със звън се стовари на земята. Дъхът му излизаше на пресекулки, тялото му се тресеше от нетърпение да стигне незабелязано миг по-бързо.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение 5
    Заглавие: Една гореща нощ в библиотеката
    Автор: Чарли Макгий
    Никой после не разбра откъде е започнал огънят и защо. Дали някой ученик се е опитал да се вмъкне в забранения отдел и е подпалил без да иска книгите със свещта си? Или пък библиотеката е станала арена на магически дуел? Филч беше убеден, че я я подпалил Пийвс.Прочетете цялото произведение

    Произведение 6
    Заглавие: -
    Автор: Клеър М.
    Една безкрайна пътека криволичеща през гората. Зловещи дървета се извисяваха покрай нея, а малките финни листенца капеха по калния път и всичко съвършено в тях изчезваше. Сякаш това беше една искрена картина от живота визуализирана в един есенен пейзаж- нещото което смяташ за перфектно може да бъде превърнато в нещо толкова грозно само с една дума, с една истина.Прочетете цялото произведение

    Произведение 7
    Заглавие: Непоправимо
    Автор: Джиф
    – Не пипай, Ирма!
    Крехката седемгодишна ръчичка увисна на сантиметри от лъскавата корица, която блещукаше примамливо на масата. Детето уплашено вдигна очи към високата жена в рамката на вратата. Яката на баба ѝ беше толкова висока, че скриваше щръкналите ѝ уши в гънките си, но пък достатъчно ясно показваше наниза от перли, в който се бяха вкопчили орловите пръсти на старицата.
    Прочетете цялото произведение

    Турнир №5

    Условие:
    • Разкажете някое събитие от книгите/филмите за Хари Потър през очите на някой случаен наблюдател (който не е от по-важните герои). Например, впечатленията на ученика Х от първия урок на Снейп във "Философският камък", или какво си е помислило духчето У, когато Уинки идва в кухнята на замъка след събитията в "Огненият бокал".
    • Може героят да е вече съществуващ или измислен от вас, но трябва неговото/нейното присъствие да е правдоподобно в тази сцена. 
    • Моля, не използвайте прекалено много преписани пасажи от книгите! 
    • Съобразете се с гледната точка на героя, от чието име разказвате.
    Произведение 1
    Заглавие: -
    Автор: Луна Лъвгуд
    Скъпо дневниче,
    Провалих се. Днес Хари стана гадже с Джини. Още преди коледното тържество на професор Слъгхорн пробутах на Хари цяла кутия с пияни котли натъпкани с любовен еликсир и нищо не стана. Ще напиша писмо с оплакване до "Магийки-шегобийки на братя Уизли".

    Прочетете цялото произведение

    Произведение 2
    Заглавие: -
    Автор: Е.Х.
    Скъпо дневниче,
    Отново съм аз - Ана Макгрегър. Определено не съм от хората, които всяка вечер отделят от времето си, за да си нахвърлят приключенията от деня в дневник, но наистина искам да споделя това с родителите ми, а не искам да го забравя. Тази сутрин отново беше страшно гореща, може би от най-горещите от месеци насам.

    Прочетете цялото произведение

    Произведение 3
    Заглавие: -
    Автор: Ники
    Огненият бокал тъкмо беше избрал 3мата участници - Фльор Делакор, Виктор Крум и Седрик Дигъри!
    — Отлично! — радостно викна Дъмбълдор, когато най-сетне глъчката утихна. — Имаме си вече трима избраници. Разчитам на вас и на учениците от „Бобатон“ и „Дурмщранг“ да подкрепите с всички сили участниците. Като ги поддържате, вие ще допринесете…

    Прочетете цялото произведение

    Произведение 4
    Заглавие: Вина
    Автор: Джиф
    Нечий вик разкъса нощта.
    Училището е защитено, беше си повтарял, защитите ще издържат, докато евакуираме децата. Но този вик – този отчаян, болезнен, нащърбен по ръбовете писък – избухна в гърдите му и се заби като назъбени парчета стъкло в сърцето му.

    Прочетете цялото произведение

    Произведение 5
    Заглавие: Разказа на принца
    Автор: С.И и Дж.К.Р.
    Замъкът гореше, училището гореше... домът ми гореше. Пламъците се отразяваха в черните ми очи, а аз продължавах да мълвя заклинанието. Защо го правех? Не можех да спася всички, едва ли можех да спася когото и да е. До мен долиташе екота на сражението. Сражението унищожаващо единственото място където някъде се бях чувствал „у дома”.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение 6
    Заглавие: Франк-Мордред Шварц и корените на омразата
    Автор:  Франк-Мордред Шварц
    Франк-Мордред Шварц за пръв път намрази Хари Потър още когато беше на 6 години. Бащата на Франк-Мордред Шварц изчезна в нощта, когато Волдемор опита да убие малкия Хари и макар това изчезване да нямаше нищо общо със събитията в Годрикс Холоу, Франк-Мордред Шварц не можа да се отърси от усещането, че именно Хари Потър е виновен той да няма баща.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение 7
    Заглавие: В сянка
    Автор: Т.
    В моментите, когато собствената й невзрачност и неспособност да се справи с някоя ситуация я завладяваше, Петуния си сипваше чаша бяло вино, отпускаше се на прекалено мекия фотьойл в дневната и включваше телевизора. И днес тя направи същото. Къщата беше празна.
    Прочетете цялото произведение
    ______________________________

    Турнир №4

    Условие:
    • да се използва репликата на Луна от филма по "Хари Потър и орденът на феникса": The things we lose always have a way of coming back to us in the end, if not always in the way we expect. (Нещата, които губим, намират начин да се върнат при нас, дори и да не е по начина, по който очакваме.)
    • авторите сами избират дали да я ползват като заглавие или реплика, дали просто да я използват за вдъхновение за случващото се в разказа... каквото решат.

    Произведение №1
    Заглавие: Акростих
    Автор: Джиф
    Нещата започнаха яко да се смърандясват от към оранжериите.
    Които и да бяха тези отбили атаката ни в тази зона имаха плам...
    „Губим позиции, трябва да се изтеглим!”


    Произведение №2
    Заглавие: -
    Автор: Ренка
    Джини остана на масата на Грифиндор дълго след, като останалите ученици бяха напуснали Голямата зала и бяха тръгнали за поредното си посещение към Хогсмийд. Бъркаше разсеяно купичката си с овесена каша и гледаше тъжно в закачливите пламъци на близката камина...
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №3
    Премахнато по желание на автора

    Произведение №4
    Заглавие: -
    Автор: Луис Крийд
    Повиках я, но тя не реагира по никакъв начин. Лежеше по гръб на леглото и от провесената ѝ отстрани ръка по пода капеше дъждовна вода. Все още беше с дрехите от вчера, но те бяха станали почти неразпознаваеми - кални и разкъсани...
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №5
    Заглавие: -
    Автор: Анатоли Атанасов
    Нали знаете как като бяхте деца постоянно искахте да сте навън. Да имате някакво приключение с приятели, а дори и сами. Е представете си сега ако на единадесет годишна възраст получите писмо и ви кажат, че сте магьосник. Е, това се случи с мен и да – магията съществува...
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №6
    Заглавие: -
    Автор: soneri
    Тази вечер навън беше изключително студено. Вятъра свистеше около Хогуърст и всички ученици бяха се прибрали по стайте и очакваха дългоочакваната вечеря. Само Хармаяни се взираше в тавана мислейки си за всички тези години прекарани в това училище, за приятелствата които беше създала и за тези които бяха в застой...
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №7
    Заглавие: Нещата, които губим
    Автор: Любомира Стоянова - Мел
    Краката на Ари се плъзгаха по мокрото дърво, а ръцете му вече отмаляваха от усилието да се задържи. Долу стояха и размахваха юмруци Бернард Конъли и неговата групичка. Този път май нямаше да се измъкне...
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №8
    Заглавие: Завръщане
    Автор: Т.
    Вървейки леко задъхано към другия край на залата, с отмерена крачка и една идея по-бавно от обикновено, за да е сигурна, че стойката й ще излъчва увереност и авторитет, проф. Макгонъгол бе впрегнала всяка частица от волята си, за да изглежда все едно нищо особено не се случва – първи учебен ден като всички други. Точно така! Само че...

    Турнир №3

    Условие:
    • Помислете хубаво кой герой извън поредицата ’’Хари Потър’’ ви е любим (не е нужно да бъде от книга, може и от филм/сериал). Единственото ми условие е този герой да бъде вмъкнат в историята ви, като той може да бъде както главен, така и второстепенен. Напълно свободни сте да интерпретирате условието. 
    • Няма ограничение в големината на творбите. Те могат да бъдат от всякакъв жанр. Всеки може да прати до две творби. 
    • За по-удобно четене е препоръчително преди разказът да споменете от къде сте взели героя си.

    Произведение №1
    Заглавие: Докато бягаме (on the run)
    Автор: Neighbourhood witch
    Изминаха тридесет години откакто Черният Лорд бе победен. Ужасно време, в което още не съм била родена, страховити истории, за които само съм слушала, но определено не мога да кажа, че животът ни сега е по-лек и спокоен.
    Опасността дойде внезапно. Казват, че бил някакъв вирус, който всеки от нас носи… който след края ни превръща в зомбита… Казват, че няма лек.


    Произведение №2
    Заглавие: Джеймс Потър и Тайнственият дар
    Автор: Илия Димитров
    Над Хогуортс най-после заваля сняг. Високите кули на замъка вече побеляваха. Навсякъде се усещаше аромата на бор, канела, джинджифил и портокали. Из въздуха се носеха прекрасни, коледни песни. А, студът стопли сърцата на камините и придаде топъл уют на стаите. Беше настъпила зимната ваканция и поради това в училището за магии и вълшебства останаха много малко ученици.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №3
    Заглавие: Alone
    Автор: Жасмина
    Седях сама, на продънения креват в спалнята. Не можех да мисля. Очите ме боляха от плач. Бузите ми горяха от сълзи. Устните ми бяха напукани от жажда. Гърлото ме болеше от писъци. Главата ми гърмеше от врява. Родителите ми ги нямаше.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №4
    Заглавие: Сънят на Хари
    Автор: Велислав Димитров
    Хари беше сънувал всевъзможни сънища откакто беше разбрал, че е магьосник и Хогуортс беше станал негов дом.Беше преживял кошмари, от които се събуждаше със стенания, с неописумо страдание и болки в белега.Уроците от Снейп за затваряне на мисълта не действаха и затова момчето дори имаше сънища, изобразяващи мисълта на Черния лорд-Волдемор.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №5
    Заглавие: Играта на времето
    Автор: Луна Лъвгуд
    - Не мога да повярвам, че сме тук! – гласът на момичето се разнесе из цялата стая. Никой не й обърна внимание. Из помещението вървяха ученици с униформи.
    - Да, какво щастие! – измънка до нея едно момче – гладен съм, дали имат нещо за хапване?
    - Тихо, Рафаел! Не трябва да привличаме внимание, усещаш ли нещо, сякаш нещо лошо ще стане или нещо...
    - Тъпо? Тези „магьосници“ си мислят, че правят магии...

    Прочетете цялото произведение

    Произведение №6
    Заглавие: Досие № Х-421-354
    Автор: Спуки
    Агент Дейна Скъли си беше взела няколко дни отпуск, затова Мълдър много се изненада, когато партньорката му влезе в тесния им кабинет, който останалите агенти на ФБР по принцип избягваха. Моливът, който неуспешно беше опитал да забие при останалите на тавана, падна и почти извади окото му.
    Прочетете цялото произведение


    Произведение №7
    Заглавие: -
    Автор: Йоана Плачкова
    Драко стоеше насред битката. „Ако само се бях променил“ мислеше си той „ако му бях станал приятел“ – около него деца умираха, смъртожадни стреляха с проклятия, писъци отекваха над Хогуортс. Той погледна ръката си, където се намираше татуировката на смъртожаден и въздъхна – „Всичко щеше да е различно.“
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №8
    Заглавие: -
    Автор: Анатоли Атанасов
    Измина точно една седмица от битката за Хогуортс. Някои празнуваха, други скърбяха за загиналите си близки. Хари Потър – избраният, заедно с неговите най-добри приятели – Роналд Уизли и Хърмаяни Грейнджър се прибраха в Хралупата – домът на семейство Уизли. Всички почетоха паметта на единият от братята близнаци на Рон – Фред, който загина в борабата срещу Вие-знает… нека го наричаме с истинското му име, все пак Дъмбълдор ни е учил да назоваваме нещата с истинските им имена – Лорд Волдемор или с „човешкото“ му име Том Ридъл.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №9
    Заглавие: Наблюдател
    Автор: Т.
    Совата Аурион бавно извърна глава по посока на изгрева. Проливният дъжд бе спрял, а след гръмотевиците, които трещяха през цялата нощ, утрото бе тихо и спокойно. Във въздуха се носеха вече всякакви миризми от приготвящата се закуска на господарите, а той бе прекарал една от най-необичайните нощи в живота си. Нощ, която щеше да разделя живота му на “преди” и “след”.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №10
    Заглавие: Закон за запазване на инерцията
    Автор: Иван
    Слънцето рисуваше светли кръгове във водата. От време на време изчезваха, когато лъчите се скриваха зад някой облак, но винаги се появяваха отново. Хърмаяни харесваше метафората.
    Камъчето на Тили направи четири подскока, преди да се скрие точно под едно от слънчевите зайчета и да го обгърне с поредица малки кръгли вълнички. Краката ѝ запляскаха щастливо във водата.

    Турнир №2

    Условие:

    В текстовете ви задължително трябва да присъстват следните елементи:
    • един (1) зелен чорап (не повече, не по-малко)
    • нелегално вкарана в Хогуортс или друга магьосническа институция бутилка разгазирана мъгълска бира
    • плакат на Зак Ефрон
    • седем галеона и шест сикли
    • Марс (десерта, планетата, бога, все тая)

    Произведение №1
    Заглавие: -
    Автор: Спасимир Игнатов - Вилорп
    Бяла сова пърха тук,
    носи във чорап* боклук.
    Чо Чан среща я на прага
    сикли** в човката ѝ слага.


    Произведение №2
    Заглавие: Невидимият Марс
    Автор: Шербетово лимонче
    Бяха минали вече цели четири години от както Марс Столърънс бе приет в Училището за Вълшебства и Магии Хогуортс. Бе разпределен в дома Грифиндор, досъщ като знаменития Хари Потър. Споделяха една обща стая, имаха едни и същи часове. Често сядаха един срещу друг на общата Грифиндорска маса. Въпреки всичко това, Момчето-което-оживя не му беше обелило и дума.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №3
    Заглавие: -
    Автор: Анатоли Атанасов
    - Как си Минерва? Отборът на „Грифиндор“ готов ли е за мача или за осма поредна година няма да сте никаква съпротива на „Слидерин“?
    - Не се притеснявай, Сивиръс. Отборът ни е по-силен от всякога и те уверявам - тази година купата няма да седи в твоя кабинет.

    Прочетете цялото произведение

    Произведение №4
    Заглавие: -
    Автор: Margret Hristova
    Беше облачен следобед през април.. времето сякаш беше примряло.. почти можеше да се усети аромата на очаквания пролетен дъждец.
    Тревата растеше по-бързо от скоростта на Нимбус 2001. Хари, Рон и Хърмаяни имаха свободен час по Билкология. Професор Спраут се беше заела да намали растежа на хапещата магнолия, защото някой от учениците ѝ беше дал десертче марс и сега неможеха да я укротят.

    Прочетете цялото произведение

    Произведение №5
    Заглавие: -
    Автор: Йоана Грифиндор
    Беше нощта на Вси Светии. Учениците вече си бяха отишли по спалните. В една от спалните на грифиндорската кула, имаше шестокурсници,които не бяха ни най-малко уморени. Единият от тях беше едно синеоко момче,с нос ,който като чели беше чупен два пъти и с добронамерена и доволна усмивка.
    - Албус,хайде твой ред е! - обърна се едно от момчетата в тази спалня към синеокия младеж.

    Прочетете цялото произведение

    Произведение №6
    Заглавие: Джеймс Потър и бронята на Марс
    Автор: Илия Димитров
    Джеймс Потър беше израснал с приказки за приключенията на Хари Потър и много желаеше някой ден ѝ той да преживее поне едно. Но годините минаваха–отминаваха, докато не дойде последната седма. През това време из целият магьоснически свят се беше разчуло за легендарната броня на Марс.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №7
    Заглавие: Миг
    Автор: Т.
    Събуди се в малките часове на нощта, тишината го обгръщаше сякаш с двете си безмилостни ръце, притискаше го към леглото и не му даваше каквато и да е възможност да си поеме дъх. Пот се стичаше от челото му, искаше му се да извика, но нещо го възпираше.

    Произведение №8
    Заглавие: Когато Хърмаяни реши да всели в Рон Зак Ефрон
    Автор: Спасимир Игнатов - Вилорп
    „Нека да се удави! — помисли си Рон, а белегът го болеше непоносимо. — Моля… нека да се удави…“
    Хърмаяни заговори. Гласът ѝ трепереше, усещаше се несигурността ѝ. Вдигна пръчката си, затвори очи и занарежда в нощта:
    — Разгазирана бира, неведомо донесена!

    Прочетете цялото произведение

    Произведение №9
    Заглавие:
    Автор: Анджелина Джонсън
    Ще ви разкажа за най-хубавата си година в Хогуортс. Година изпълнена с вълнение , любов и успехи. С една дума това бе годината ,която определи живота ми.
    Ето новата година започваше. Отново виждах нови лица на първокурсници , изпълнени с вълнение и надежда.

    Прочетете цялото произведение

    Произведение №10
    Заглавие: Мечтите винаги могат да бъдат реалност
    Автор: Йордана Минкова
    Разхождах се в един много дъждовен ден и търсех място, на което да застана, за да не подгизна цялата. Погледнах гарата, която се намираше точно пред мен, само на няколко фута разстояние. Влязох вътре и се огледах. Над големите тухлени колони, които се извисяваха високо, имаше дълъг и заоблен покрив, покриващ целият ,,Кингс- крос“. И тъй като бях много уморена, потърсих място, на което да седна, за да си почина.

    Турнир №1

    Условие:

    Тема: Свободна тема (пишете каквото искате, стига да е свързано със света на Хари Потър)
    Дължина на разказа: До 1000 думи

    Произведение №1
    Заглавие: Предложението
    Автор: Райна Церовска
    Хари отвори очи. Лежеше по гръб, целия облян в пот,беше сънувал някакъв кошмар. Днес беше денят ,в който с Джини заминаваха на екскурзия по случай нейният деветнадесети рожден ден. Щяха да отидат в България. Хари искаше да и предложи брак. Реши се на това, след като случайно попадна на красив пръстен в антикварно магазинче на „Диагон али“.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №2
    Заглавие: -
    Автор: Anatoli Andrianov Atanasov
    Слънчевите лъчи се промъкваха през мръсните прозорци на спалните в кулата на Грифиндор и осветяваха петте легла с балдахин. Само едно от леглата беше заето. На него спеше момче с черна, рошава коса и мълниевиден белег на челото си. На шкафчето до леглото имаше мръсни очила с напукани стъкла и златна чиния с трохи останали от вкусните сандвичи, които Крийчър бе направил за своя господар.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №3
    Заглавие: Живота на Джордж Уизли без Фред
    Автор: Жасмина Трандова
    Стиснал ключа в ръка, Джордж каза всичко. От началото до края. Как Хари спечели наградата на Тримагическия турнир, как след това във влака им даде наградата от 1000 галеона. После как заедно с Фред продължиха проекта си още по-ентусиазирано от преди. А как след това заедно създадоха ,,Магийки шегобийки на братя Уизли“. Заедно трябваше и да го приключат.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №4
    Заглавие: -
    Автор: Dendo the Alien
    1996 година. Дъждовен ден. Има Куидич мач. Финала за купата. Слидерин срещу Грифиндор. Хари срещу Драко. Играта започва. Търсачите гонят, красивия Златен Снич. Летят Блъджъри. В обрачите влизат Куофълите на двата отбора. Времето става все по-мрачно. Хари лети бързо и до него Малфой.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №5
    Заглавие: Грифиндор – Рейнклоум – мачът започва
    Автор: Спасимир Игнатов – Вилорп
    Стоян Стоянов* нямаше да забрави този ден до края на живота си. Полет в ранното утро. Моментът когато нощта все още властва над света, а небесното светило всеки момент ще се появи над хоризонта и ще я прогони. Студения утринен въздух блъскаш в лицето ти докато се рееш високо над земната твърд.
    Прочетете цялото произведение

    Произведение №6
    Заглавие: Любов
    Автор: М.
    11.08.1981.
    Топлият вечерен въздух си играе с червените къдрици, разпилени по възглавницата, и ги отпуска върху потното, сбръчкано от болка чело. Артър внимателно ги отмята пак назад. Има само една ръка за целта – пръстите на другата са притиснати между тези на Моли и той усеща как костите му се трият една в друга.

    Коментари

    Хари Потър събития и турнири

    Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

    Популярни публикации от този блог

    Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

    Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

    Творчески турнир №5: Произведение 5

    12-те най-силни жени в Хари Потър

    Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

    Кориците на "Хари Потър" по света

    Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

    Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

    Pottermore: Дурмщранг

    Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд