Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 8

Произведение 8
Когато Хърмаяни реши да всели в Рон Зак Ефрон

 От Спасимир Игнатов - Вилорп

„Нека да се удави! — помисли си Рон, а белегът го болеше непоносимо. — Моля… нека да се удави…“
Хърмаяни заговори. Гласът ѝ трепереше, усещаше се несигурността ѝ. Вдигна пръчката си, затвори очи и занарежда в нощта:
Разгазирана бира, неведомо донесена!
Ма нали тя накара Доби! Доби донесъл не Неведома!
— Шуш! - скастри го Хари.
— Неведома само седи в кухнята прави тикмения пай и мие нощни гърнетата...
— Шуш ти казах! Продължавай Хърмаяни.
Пръстта над гроба под краката на Рон се пропука. Втрещен от ужас, той видя как приятелката му изсипва в котела мъгълското питие което се канеше да изпорка сам самичък с хари на тавана на Хралупата.
Хърмаяни започна да хлипа и сякаш се задави с нещо. После извади дълъг зелен чорап от пазвите на мантията си. Гласът ѝ избухна във вцепеняващи стенания.
Чорап… от субекта… доброволно д-дарен… съживи… идола неин!
Тя протегна дясната си ръка напред… С лявата ръка здраво стисна чорапа и го вдигна нагоре.
Рон осъзна какво щеше да направи Хърмаяни миг преди то да се случи. Стисна очи с всички сили, но не можеше да не чуе шльопването, което раздра нощта и прониза самия него, сякаш и той бе потопен в котела. Рон не би могъл да понесе гледката… но светлината от синьовиолетовата вече отвара премина през затворените му клепачи…
Хърмаяни стенеше и се мъчеше да си поеме въздух. Едва когато усети теменужения ѝ парфюм до лицето си, Рон осъзна, че е застанала точно пред него.
Седем галеона и шест сикли… насила отнети… възроди сексимвола нейн!
Рон нямаше как да предотврати това, защото бе вързан твърде здраво… Присвил очи, напразно мъчейки се да се освободи от въжетата, той забеляза сребристия отблясък на камата в разтрепераната, ръка на Хърмаяни. Усети как острието се прерязва вървите на кесията му и как монетие в нея издръчават в ръката ѝ.
После залитна обратно към котела и хвърли вътре парите на Рон. Течността мигом се превърна в ослепително бяла. Извършила делото си, Хърмаяни се свлече на колене до котела и се захлупи ничком на земята почти в несвяст.
Котелът тихо вреше, разпръскваше диамантени искри, така ослепително ярки, че всичко друго наоколо бе като под покров от черно кадифе. Нищо не се случваше…
Дано да се е удавило, помисли си Рон, дано нещо да се обърка…
Изведнъж искрите, излитащи от котела, изгаснаха. Пелена от гъста бяла пара се надигна над него и закри всичко пред очите на Рон, така че той вече не виждаше нито Хърмаяни, нито Хари, нито каквото и да било друго, освен носещи се из въздуха изпарения… Обърка се, помисли си той… удавило се е… моля… нека да е мъртво…
И тогава през мъглата пред очите му се появи нещо, от което го обля ледена вълна на ужас — от котела бавно се надигна тъмен силует на висок и слаб като скелет мъж.
„Дзинг” - някой го цапардоса с тиган по главата и силуета се свлече на пода превръщайки се отново в плакат на Зак Ефрон.
Извинявай, знаеш каква става Хърмаяни когато Марс е в трети дом – каза Хари докато развръзваше приятеля си омоган с въжета за балдахина в мъжката спалня на Грифондор. - Утре като се събуди въобще няма да го помни това, а предлагам и ние да не ѝ го припомняме.
Рон само комна разбиращо докато разтриваше новитя белег от въжетата на Хърмаяни. Веднъж месечно приятелката им изтрещяваше жестоко и по добре да не ѝ се мяркаш, но този път го бе хванала неподготвен, следващия път щеше да внимава повече и все пак се отърва само със седем галеона и шест сикли.

Коментари

  1. Абе хора какви са тея глупости ? Стихотворението се беше получило страхотно,но това е без коментар.

    ОтговорИзтриване
  2. На мен ми хареса.
    Не си падам по стихотворения, затова миналата ти творба не ми допадна. Тази обаче е лека, хумористична и на едно по-професионално ниво.


    ОтговорИзтриване
  3. Какво беше това..?
    Прочетах го три пъти, но си остава еднакво глупаво и безсмислено. Това е най- лошото произведение до сега.

    ОтговорИзтриване
  4. Това е най-скучния разказ.нищо не разбрах . какви са тия глупости а и тези малки букви.

    ОтговорИзтриване
  5. Най- тъпият разказ до сега. А и по колко разказа може да публикува един автор? Ако не се лъжа Това е 2рия разказ на Вилорп в тоя кръг?

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей, анонимен. В условията на турнира не беше посочено, че авторите нямат право да изпращат повече от едно произведение и тъй като състезанието е между произведенията, а не между авторите, реших, че няма проблем да публикувам и двете му неща. Преди следващия турнир ще посоча официално в условията колко произведения могат да се изпращат.

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря на всички коментирали. Искам изрично да уточня, че не претендирам за овторство на този текст, тъй като е песан от някаква бритаснака поданичка написала и издала 8 книги към които мишо има някакви сантименти. От моя страна има вкарани 2-3 изречения колкото текста да тоговаря на условията на конкурса и подменение имена.
    На позналите пасажа мишо да добави 2 точки в класацията на Делипрохет, а за останалите има гугъл =)
    Вики, щом съм докарал поне една усмивка на някого, то мисията ми с тази модификация на текста на Роулин е изпалнена.

    Игрите с вас!

    ОтговорИзтриване
  8. След като не е твой разказ а крадеш. Защо изобщо го изпрати? Не е честно!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен, разказът не е откраднат, а е пародия. Британската поданичка, за която говори Вилорп е Джоан Роулинг, а текстът, който е "откраднал" е от 32 глава на "Хари Потър и огненият бокал". Не виждам нищо лошо в пародията като жанр и съм сигурен, че разказът ще намери своята публика.

    ОтговорИзтриване
  10. Смях се като луда, браво! Въпреки , че ми трябваше малко време докато осъзная, че е пародия, а не че някой е объркал сериозно Хари и Рон.😂

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър