7 блестящи момента на Рон Уизли

Рон Уизли има своите качества и блестящи моменти, но за нещастие, цял живот е в сянката на големите си братя и на Хари – най-известният човек в магьосническия свят (след Волдемор). Все пак се надявам, че след като получи своята доза слава и признание след Битката за Хогуортс, както и любовта на най-умната магьосница, самочувствието му значително се е подобрило и това му е позволило да излезе от сенките.
Автор: Радина Рейвънклоу
Ето и 7 от най-блестящите моменти на най-лоялния приятел на Хари:

1. Победи шаха на Макгонъгол


Без Рон Хари изобщо нямаше да стигне до Философския камък, защото нито той, нито Хърмаяни умеят да играят шах – древна игра, която изисква много умения, логика, стратегия и предугаждане на всеки следващ ход. Не само това, но и игралното поле с големи магически фигури, трансфигурирани от велика магьосница като Макгонъгол, допринесе за трудността на изпитанието и застраши живота на играчите. Въпреки това Рон успя да ги преведе невредими и сам пое необходимата жертва. 

Това се казва находчивост и ум!

2. Изправи се пред най-големия си страх


Той може да е различен за всеки човек, но се изисква невероятен кураж да го победиш и някои хора никога не го правят до края на живота си. Рон, обаче, чийто богърт е самият Арагог, въпреки всичко последва паяците заедно с Хари до Забранената гора в Хари Потър и стаята на тайните и се завърна жив, за да разкаже! 

Смелост, достойна за самия Грифиндор.

3. Застъпи се за Хърмаяни, когато Малфой я нарича мътнород


Макар да е роден и отгледан в чистокръвно семейство, Рон не страда от предразсъдъците на този вид хора. Затова, когато Малфой нарича най-добрата му приятелка „мътнород“, той пръв скача да я защити, като се опитва да го прокълне. 

Има и по-важни неща…приятелство…

4. Остана на страната на Хари Потър срещу всички


Когато цялото магьосническо общество се обръща срещу Хари и го нарича луд след като обявява завръщането на Волдемор, Рон дори не допуска, че приятелят му може да халюцинира. Рон застава твърдо зад него и е готов да се изправи срещу целия свят. 

Лоялност и доверие в приятелите!

5. Печели Купата по куидич


Най-големият проблем на Рон като че ли е неговото ниско самочувствие. През цялото време той се бори с него и то му пречи в много ситуации. Въпреки нетърпимия тормоз от страна на целия дом „Слидерин“ през цялата учебна година, Рон се взема в ръце и помага на своя отбор да спечели решаващия мач. 

Може да е трудно да се изправиш срещу враговете си, още по-трудно срещу приятелите си, но най-трудно е срещу самия себе си.

6. Сеща се за зъбите от базилиск и отваря Стаята на тайните


Друг брилянтен момент на Рон е, когато се досеща как да унищожат последните хоркрукси. Отново показва, че може да мисли бързо в напрегнати ситуации и в момент на назряваща битка, той намира решението – в Стаята на тайните лежи едно от най-сигурните оръжия, отровата в зъбите на базилиска. Дори успява да си спомни и възпроизведе думите на змийски, които е чувал от Хари на два пъти преди. 

Bloody brilliant!, както би казал самият Рон.

7. Грижи се за домашните духчета в Битката за Хогуортс


Дори да не споделя напредничавите възгледи на Хърмаяни, Рон в никакъв случай не е жесток или зъл към духчетата. „Ако искаш да разбереш какво представлява някой, гледай как се отнася с подчинените си, а не с равните нему.“ В момент, когато всеки се бори за собственото си оцеляване, Рон не забравя за домашните духчета на Хогуортс, които вероятно стоят уплашени в кухнята, и казва, че не могат да позволят те да дадат живота си за магьосниците. Макар да вярва, че тяхната служба ги прави щастливи, не смята за правилно да дадат и смъртта си в жертва на своите господари. 

Рон има голямо сърце, което дори Хелга Хафълпаф ще оцени.

Коментари

  1. Играта на магьоснически шах в първия хари е едно от на големите безумия било то страна не персонажите било от страна на Роулинг. Щом фигорите така и така ти се подчиняваш каквъ е смъсъла да седиш върху тях?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър