Отговори на въпросите от петък (част 6)

Благодаря за интересните въпроси, които ми задавате. Някои от тях не изискват дълъг отговор, затова обикновено правя тези общи публикации, вместо да пиша отделни статии.

Защо умират Лупин и Тонкс


Mimi Nikolova: Защо според теб Роулинг е решила Лупин и Тонкс да умрат?

Решението за смъртта на Лупин и Тонкс е било взето към края на писането на историята. До тогава Роулинг е планирала да убие друг герой - Артър Уизли, за да лиши Хари и от последната бащина фигура в живота му. В крайна сметка обаче е избрала да отнеме живота на Липин и Тонкс, за да може накрая тримата приятели и Лили да бъдат отново заедно (глава "Отново гората"), а и за да почувства Хари отговорността да бъде кръстник за едно дете, останало без родители - Теди Лупин.

Има ли достатъчно преподаватели в "Хогуортс"


Mihail Mitkov: Ако учениците имат общи часове с ученици от другите домове (например Слидерин и Хафълпаф ), а има по 4 класа от всеки дом за два курса, паралелките стават около 14. Мисля, че няма толкова учители в Хогуортс. Дали учителите не използват времевърти?

Не, никой не ползва времевърти - това с Хърмаяни беше експеримент, а след Битката в министерството вече няма времевърти, освен ако не вярваме, че някакви случайни смъртожадни си ги изобретяват за забавление.

Ако съм разбрал правилно въпроса ти, притесняваш се, че няма достатъчно учители да поемат всички часове, но това не е така. Tова трябва да имаме предвид, че след трети курс не всички учат едно и също, защото сами избират допълнителните си предмети. След пети курс пък групите стават още по-малки, защото вече няма задължителни предмети, а някои преподаватели, като Снейп, имат прекалено високи изисквания за приема на ученици за ниво ТРИТОН.

Ако обаче се случи да има прекалено много желаещи за един предмет, "Хогуортс" очевидно разполага и със заместващи учители, като Гръбли-Планк.

Вали ли сняг в "Хогуортс"


Карина Руменова: Не съм силна по география, но баща ми е в Англия и последния път когато се чухме, заговорихме за снега, и че там много рядко вали и то по-малко. Та се запитах, ако това е вярно, то тогава къде се намира "Хогуортс", понеже Роулинг никога ( поне до пета част защото съм до нея) не е забравяла да спомене колко сняг има в "Хогуортс".

Замъкът се намира в Шотландия, което е на север.
Всъщност Роулинг във всички книги говори за снега и става ясно, че в "Хогуортс" вали доста. Още през първата година на Хари се натрупва близо метър сняг.

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Луна Лъвгуд - 12 неща за нея, които може да не знаете

Защо Хари Потър и Луна Лъвгуд не се събраха накрая

Пуснаха една от отпадналите сцени от Фантастични животни 2

Свети Валентин в книгите за Хари Потър

Творчески турнир №7: Произведение 3

Творчески турнир №7: Произведение 2

Хари Потър фенфикшъни - за и против

Творчески турнир №7: Произведение 4

Творчески турнир №7: Произведение 7

Творчески турнир №7: Произведение 5