Нют Скамандър на 121 години

Ако е още жив (а ние нямаме информация да е починал) най-великият магизоолог на всички времена днес навършва 121 години. Във филма ролята беше поверена на носителя на "Оскар" Еди Редмейн, който се оказа перфектният Нют Скамандър.

Нютон Артемис Файдо Скамандър е най-известният магизоолог в целия свят. Неговата книга "Фантастични животни и къде да ги намерим" е официален учебник в Хогуортс още от публикуването си и е един от най-големите бестселъри в магьосническия свят.

Нют Скамандър е роден през 1897 година. Още преди да тръгне на училище вече се е бил запалил по магическите същества, заради майка си, която е отглеждала хипогрифи.
През 1908 Нют е приет в Хогуортс и е разпределен в Хафълпаф. В накакъв момент от живота си в училището обаче, младежът е станал причина нечий живот да бъде застрашен и е изключен, въпреки несъгласието на Албус Дъмбълдор (по това време учител по трансфигурация).

През 1918 година магьосникът Аугустус Уорм поръчва на Нют, който винаги се е разбирал по-добре с фантастичните животни, отколкото са хората, да предприеме околосветско пътешествие на негови разноски, за да проучи и опише възможно повече магически създания. Това е голям шанс за Скамандър. Той тръгва да обикаля света със своя омагьосан куфар, който побира в себе си представители на много от видовете, описани по-късно в книгата.

През 1926 година, малко след като материалът вече е събран, Нют решава да иде до Америка, за да пусне на свобода един буревестник, който е спасил в Египет. За нещастие куфарът му се отваря и няколко магически същества излизат на свобода в мъгълски Ню Йорк, което е тежко престъпление според местните закони.
Докато търси съществата си, Нют се запознава със сестрите Тина и Куини Голдстайн и с мъгъла Джейкъб Ковалски, като между тях се заражда истинско приятелство, което преди време сравних с това между Хари Потър, Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър.

В Ню Йорк Нют се сблъсква с Гриндълуолд (може би най-могъщият черен магьосник на всички времена) и решава да се включи във войната срещу него.

Нют Скамандър може би играе важна роля и за събитията, описани в "Хари Потър". Има теория, според която именно Нют е подарил Арагог на Хагрид. А пък според мен между двамата любители на магическите животни има доста общи неща и в една от предишните си публикации изброих седем прилики между Нют Скамандър и Хагрид.

Когато става дума за герои, повечето дечица биха предпочели Хари Потър пред Нют, но съм сигурен, че като пораснат, ще се съгласят с мен, че Нют Скамандър е много по-интересен персонаж и много по-заслужаващ почит герой от Хари Потър.

Честит рожден ден, Нют!
Надявам се, че си понаучил нещо от срещата си с Николас Фламел (която ще видим във "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд") и също като него ще живееш поне 6 века и половина. 

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Снимките на Фантастични животни 3 се отлагат

Олга Дочева - една българка на снимачната площадка на Фантастични животни 2

Брат ли е Албус на Аврелий Дъмбълдор

Отпадналите сцени на Фантастични животни 2 ще отговорят на някои въпроси

Снейп на различни езици

Започнаха приготовленията за Нощта на книгите за Хари Потър

Първообразът на Ордена на феникса

Сухият режим и магьосниците в САЩ

Продължаваме с творческия турнир!

Джиф - трикратен победител в Творческия турнир