Корабът на Дурмщранг идва в София за трети път

Тази седмица ще се проведе третата среща на учениците от магическия институт "Дурмщранг". Двата му дома отново ще мерят силите си в дуелирането, куидича и знанията за магическия свят на "Хари Потър".

Припомням ви, че идеята на тези ежемесечни срещи е поне за една вечер да оставим мъгълския свят зад гърба си и да се почувстваме част от света на вещиците и магьосниците, сътворен от Джоан Роулинг.

Ако идвате за пръв път ще бъдете разпределени в един от двата дома на училището - Кракен или Валкирия. След това може да вземете участие в клуба по дуелиране или в куидичния отбор на своя дом и да печелите точки за домовия шампионат.

Най-много точки за дома си може да спечелите ако се представите добре на quiz-а, който този път ще е на тема "Фантастични животни". За да се подготвите възможно най-добре, трябва да прочетете книгата на Нют Скамандър "Фантастични животни и къде да ги намерим" - най-добрият учебник по магизоология, но преди quiz-а ще си поговорим малко за животните, а и в дните до тогава ще публикувам някои основни неща по темата в блога, така че никой няма да се провали.

Събитието е напълно безплатно и се провежда в клуба за бордови игри "Абордаж" на улица Веслец 22. Срещата за начинаещите вълшебници (13-17 години) започва от 16:00, а за напредналите (18+) от 19:00.

Коментари

Вижте последните:

Популярни публикации от този блог

7 неща, които (може би) не знаете за Хърмаяни Грейнджър

Джоан Роулинг за имената и планирането на историята в новата ѝ книга

Дарън Крис - как Хари Потър помогна на таланта

Защо Хърмаяни не е в Рейвънклоу

Чернокожата Хърмаяни - расисти ли са феновете на Хари Потър

Защо Хърмаяни и Хари Потър не се събраха накрая

Хърмаяни - героят в сянката на Хари Потър

Награда вместо наказание

Какво представлява Орденът на феникса

Коя е Елизабет Спригс от филмите за Хари Потър