Дурмщранг - магическото приключение започва от утре

Отдавна си мисля, че е глупаво българските фенове на "Хари Потър" да знаят почти всичко за "Хогуортс", а да не са чели и малкото информация, която имаме за "Дурмщранг" - училището, в което най-вероятно щяхме да учим, ако бяхме магьосници. Това предстои да се промени!

Идеята
С радост открих, че Калин и Моника от "Абордаж", които преди известно време организираха един магически тридневен Хари Потър фест, споделят моята идея да погледнем към света на Джоан Роулинг от малко по-различна страна (нашата), както и да опитаме да "откраднем обратно" фенството си от най-малките, защото Хари Потър не се чете само от 10-годишни деца, а има и доста по-възрастни фенове, които заслужават да участват във фенски събития, без да стърчат над останалите.
Решихме всеки месец да събираме феновете на две групи - средно напреднали (13-17 години) и много напреднали (18+).
Спомен от предишната среща

Защо в "Абордаж"?
Корабът на Дурмщранг
Учениците от "Дурмщранг" пристигат и си отиват с един вълшебен кораб, затова какво по-подходящо място, през което да минаваме в света на магьосниците, от заведение, чиято концепция е да прилича именно на кораб?

Какво ще правим?
Ако не броим Гриндълуолд, институтът "Дурмщранг" е известен с две неща - най-великия куидичен играч на всички времена и традициите си в дуелирането, затова на срещите ще организираме турнири именно в тези дисциплини.
И тъй като е "училище", няма да минем и без куиз за света на магьосниците, но истинските фенове няма да имат проблем да се справят.
Ще се разделим на два дома и с участието и доброто си представяне ще можем да печелим точки за дома си, а след няколко срещи ще връчим и Купата на по-добрия от двата дома.

Каква е разликата с Daily Potter?
Някои от вас, които са запознати с дейността на препрочитателския клуб, сигурно си задават този въпрос.
Най-голямата разлика е, че тези срещи ще бъдат по-раздвижени и забавни дори за не толкова вманиачени фенове, каквито са членовете на клуба. Целта на Daily Potter е да вникнем по-задълбочено в книгите, затова обръщаме най-много внимание на четенето и дискусията.
За по-напредналите магьосници (18+) има и друга, доста важна разлика - в "Абордаж" се продава алкохол, а всеки от нас, ХП старците, с напредването на възрастта е открил, че нищо не връща магията в живота така, както една хубава подгряваща отвара. :)
Професор Костов си връща магията в живота

Колко струва?
Това събитие е напълно безплатно. От гостите се изисква само едно нещо - да са готови за 2-3 часа да загърбят мъгълския свят и да станат част от от онази магическа реалност, сътворена от въображението на Джоан Роулинг и поддържана жива от милионите читатели.
Надяваме се, че всички участници накрая ще си тръгнат малко по-щастливи и с повече приятели.

Кога?
Първата среща е утре - 21.09.2017 на ул. Веслец 22 в София
За ученици между 13 и 17 години събитието започва в 16:00 часа (и се извиняваме на тези, които са на училище)
Частта за магьосници над 18 години започва в 19:00

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Защо Куини изостави Джейкъб, ако наистина го е обичала

Джоан Роулинг завърши сценария на Фантастични животни 3

Чарли Уизли - 5 неща, които може да сте забравили

5 причини да прочетете сценария на Фантастични животни 2

Актьор от Хари Потър с представление в София

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Възрастта на професор Макгонъгол от Фантастични животни

Добър преподавател ли е Минерва Макгонъгол

Как се казва Волдемор на различните езици по света