Лош човек ли съм, ако не съм се зарадвал на съобщението от Лумос?

Ще споделя с вас нещо, което вчера дискутирахме с Радина (съпругата ми), докато гледахме живото излъчване на "специалното" нещо, което ни бяха обещали от Лумос. Оказа се, че всичко е просто дарителска кампания за фондацията на Роулинг, участниците в която имат шанс да спечелят награди. Почувствах се разочарован и излъган, както очевидно и повечето фенове. Така възникна въпросът дали с Радина сме лоши хора, щом не се радваме на възможността да помогнем.

И не бяхме само ние разочаровани. Веднага след като стана ясно за какво е всичко, повече от половината зрители напуснаха, а сред реакциите, които летят постоянно на живото видео, все по-често се появяваха сърдити лица.

Наистина, случващото се с децата в домовете за сираци, особено в България, е наистина ужасно - те са държани гладни при ужасни условия и отвратително отношение. Очевидно една от най-големите трудности за хората от Лумос е да спечелят доверието им, след като години наред са малтретирани.

Ако кампанията беше обявена без целия предварителен шум, щях да я подкрепям напълно (макар и само морално), но цялото нещо беше представено като "специална изненада", която феновете "не биха искали да пропускат". Е, колкото и да харесвам Дан Фоглър, ако знаех какво ще ни кажат, не бих гледал.
Факт е, че наградите са наистина хубави (някой ще може да посети снимачната площадка на втория филм) и ще са безценни за всеки фен на "Фантастични животни и къде да ги намерим", но аз няма да участвам и следователно нямам шанс да получа награда, така че видеото донякъде беше загуба на време.
Ако беше дадено нещо и да хората, които няма да участват - например заглавието на предстоящия филм, което още е тайна - вечерта щеше да е интересна за всички.

От друга страна трябва да призная, че съобщението дойде от страницата на Лумос, така че беше глупаво да очаквам нещо различно от информация за дейността на фондацията.
Целта им сега е да съберат 1 милион долара, които да послужат за извеждането на деца от институции. Пожелавам им успех!
Актьорите от "Фантастични животни..."
подкрепят кампанията

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Ревю без спойлери за Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд

Сцени от трейлърите, които няма да видите във филма

Какво е да живееш със слидеринец/рейвънклоувка

Защо загина Регулус Блек - грешка или съзнателно решение

Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд вече официално е по кината

4 опасения, които имам за новия филм

Защо пръчката на Дъмбълдор е различна от тази, която първоначално видяхме

В името на висшето благо - Гелърт Гриндълуолд

Кой е Албус Дъмбълдор от Фантастични животни

Защо ГриндЪЛУОЛД стана ГриндЕЛВАЛД