Какво ще се случи след една седмица

Само след седмица предстои един от най-важните дни в цялото ХП фенство - художествената измислица и реалността ще се преплетат. Много е вероятно нищо такова да не се случи пак докато сме живи.

Едно от най-интересните неща в "Хари Потър" е, че ни показва един магически свят, който сякаш е само на една ръка разстояние и за да идеш там не са ти необходими магически дрешници или дълги пътешествия, а само да направиш крачка в подходящата посока и там, където изглежда няма нищо, да изникне вълшебен замък или гаров перон, пълен с вещици и магьосници.

На 1 септември, 19 години след Битката за "Хогуортс", Хари Потър ще изпрати най-малкия си син на училище и ние знаем точно къде и кога ще се случи това.
Разбира се, ясно ми е че Хари Потър е измислен герой, но стотиците хора, които ще се стекат на определеното място в точния час, ще го направят истина.
От години гара "Кингс Крос"
привлича феновете на "Хари Потър" в Лондон

Прекарах последните 10 години убеден, че и аз ще съм там и дори си представях как Хари и децата му минават покрай мен, докато бързат към Перон 9 и 3/4, но преди 12 дни разбрах, че това няма да се случи.

Не бива да очакваме нищо специално, защото миналата година Роулинг се обърка и обяви, че Албус Сивиръс е тръгнал на училище, така че поне тогава нямаше нищо специално планирано, но може тази година да направи нещо (да даде някаква нова информация, например), за да компенсира грешката си.

И преди се е случвало книги или филми да показват събития на дати в близкото бъдеще, но малко са станали толкова популярни като "Хари Потър".
Феновете, които ще бъдат там, ще си спомнят този ден всеки път, когато препрочитат книгата и стигнат до епилога. Искрено им завиждам за това!

Коментари

  1. А поради каква причина няма да бъдеш там? Все пак на теб разчитахме за снимков материал от събитието...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Защо Куини изостави Джейкъб, ако наистина го е обичала

Джоан Роулинг завърши сценария на Фантастични животни 3

Чарли Уизли - 5 неща, които може да сте забравили

5 причини да прочетете сценария на Фантастични животни 2

Актьор от Хари Потър с представление в София

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Възрастта на професор Макгонъгол от Фантастични животни

Добър преподавател ли е Минерва Макгонъгол

Как се казва Волдемор на различните езици по света