Още за магическата програма тази неделя

Както писах и по-рано, тази неделя в "Къщата на трите трола" ще се проведе Хари Потър събитие за фенове от всички възрасти. То ще е разделено на две части - от 12 часа за деца и от 18 часа за възрастни. Днес получих малко повече информация какво ще представлява събитието.

Първата част, която е предназначена за по-малките фенове, ще ги отведе в магьосническото село Хогсмийд, където ги очаква магическо приключение от света на Хари Потър. Малките фенове ще могат да посетят магазинчето на Зонко, Меденото царство, Трите метли и други известни дестинации.
На най-малките разбира се е позволено да получават помощ от родител, кака или батко, като единственото условие е да са смeли като грифиндорци, умни като рейвънклоувци, добри като хафълпафци или супер готини като слидеринци.

Частта за възрастни ще е малко по-сериозна и участниците ще могат да станат част от училището за магия и вълшебство "Хогуортс", където ще изучават загадките на пророкуването, тайните ма магическите животни и "любимата" на всички история на магията, но също така ще могат да се пробват за куидичния отбор на своя дом или да разширят магическите си познания в клубовете по дуелиране и легилимантика.
А най-хубавото е, че за разлика от повечето ХП събития, тук има и алкохол!

За повече информация и резервация на билети (ако са останали) вижте страницата на събитието.

Коментари

Вижте последните:

Популярни публикации от този блог

7 неща, които (може би) не знаете за Хърмаяни Грейнджър

Препратка към Хари Потър в роман на Стивън Кинг

Джоан Роулинг за имената и планирането на историята в новата ѝ книга

Дарън Крис - как Хари Потър помогна на таланта

Защо Хърмаяни не е в Рейвънклоу

Чернокожата Хърмаяни - расисти ли са феновете на Хари Потър

Защо Хърмаяни и Хари Потър не се събраха накрая

Хърмаяни - героят в сянката на Хари Потър

Награда вместо наказание

Какво представлява Орденът на феникса