Нови актьори в "Прокълнатото дете"

От ляво надясно: Самюел Блейкин (Скорпиус Малфой), Рейки Айола (Хърмаяни Грейнджър), Томас Алдридж (Рон Уизли), Джон Тифани (режисьор), Соня Фридман (продуцент), Джейми Глоувър (Хари Потър), Тео Анцент (Албус Потър)

"Прокълнатото дете", недомислената фенфикшън-пиеса на Джак Торн и Джон Тифани, продължава да се поставя с голям успех на лондонска сцена, а скоро ще иде и на Бродуей. Предстои обаче голяма промяна - актьорският състав ще бъде почти изцяло подменен.

Въпреки промяната обаче, Хърмаяни Грейнджър продължава да е чернокожа. По принцип в театъра външният вид на актьорите не е от такова значение, както в киното, но избирането на втора черна актриса, която да играе Хърмаяни, създава впечатлението, че героинята задължително трябва да е черна. Защо този път Хари Потър не беше с различна раса?
Все по-често попадам на картинки в интернет, в които Хърмаяни е чернокожа, така че започвам да си мисля, че някой целенасочено се опитва да ни наложи този образ. Надявам се догодина, ако има трети актьорски състав, Хърмаяни да е бяла, ако ще всички останали да са чернокожи.
Разбира се, външният вид на актьорите е най-малкият проблем на "Прокълнатото дете".

Старите актьори ще продължат участието си още малко, преди да бъдат заменени.

Коментари