Как протичат препрочитателските срещи на Daily Potter


Хрумна ми, че покрай страницата във Facebook, в която споделям публикациите си, за клуба ще разберат хора, които никога преди това не са ни чували. Ако някой проявява интерес към срещите на Daily Potter, сега ще разкажа какво горе долу правим всеки месец в книжарница "Хеликон" в София.

Преди всичко искам да кажа, че никой не е длъжен да участва в нито една част от срещата и често имаме хора, които предпочитат просто да гледат, но не виждам кое е забавното в това.

Четене

Това, разбира се, е основната ни задача - именно заради това създадохме клуба преди 7 години.
До сега четяхме от книгата, която ни е поредна в препрочитателския план, но тъй като сега текстовете ще бъдат от повече от една книга и няма как да очаквам някой да си донесе пълния комплект (ако не са на някакво електронно устройство, книгите са много тежки), аз съм подготвил от къде да се чете.

Викторини

Много фенове на "Хари Потър" обичат да демонстрират знанията си за света на магьосниците и на срещите имат възможност да се докажат.
Въпросите този път ще са свързани с първите 16 глави на "Хари Потър и философският камък" и със семейство Дърсли, така че ако искате да се представите добре, е хубаво да си припомните главите и да прочетете текстовете за Дърсли в Pottermore.

Дискусия

На мен това ми е любимата част от срещите. Разделяме се на отбори и всеки отбор измисля няколко теми, които после заедно обсъждаме. За да помогнете на своя отбор може да помислите за теми, свързани със семейство Дърсли.

Игра

За всяка среща подготвяме и игра, която всеки път е различна - може да е свързана с отговаряне на въпроси, решаване на задачи или пък да е по-творческа, като например да се измисли сценка, стихотворение или песен.

Хапване и върколаци

След срещата обикновено отиваме в заведение за бързо хранене наблизо, където освен че ядем, играем и на официалната клубна игра - "Вълшебници и върколаци".
Публикувахте от Хари Потър - новини, коментари, теории в 25 декември 2016 г.

Коментари