Една година без Алън Рикман

Преди една година си отиде един велик актьор, който е дал много на киното, но най-много даде на Хари Потър феновете. Алън Рикман не просто изигра образа на Сивиръс Снейп - той се превърна в Снейп и му даде живот, лице и глас.

Той е бил избран за ролята си на професор Снейп лично от Джоан Роулинг, а за да му помогне да изгради екранния си образ, авторката му е разкрила част от история на Снейп, което означава, че през всички тези години той е бил един от малкото хора на света, които са знаели за любовта на Снейп към Лили.
През 2011 година, след края на последния филм, Алън Рикман написа и публикува писмо до Роулинг, в което ѝ благодари за "Хари Потър".


Това е първото нещо, което пиша за смъртта на Алън Рикман. 
14 януари 2016, гара Кингс Крос
Когато научих миналата година, бях по-шокиран и натъжен, отколкото можех да предположа, че ще бъда. Новината беше съкрушителна и (поне за мен) напълно неочаквана.
Днес обаче мога по-лесно да погледна назад и да си мисля не за смъртта на актьора, а за живота му. Това е по-важното, защото Алън Рикман е най-подходящият актьор за най-великия герой на Джоан Роулинг. И докато "Хари Потър" продължава да се чете и препрочита (а това означава завинаги), гласът на Алън Рикман ще звучи в главите на феновете.

Позволявам си от името на всички фенове да кажа: Благодаря!

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Луна Лъвгуд - 12 неща за нея, които може да не знаете

Пуснаха една от отпадналите сцени от Фантастични животни 2

Защо Хари Потър и Луна Лъвгуд не се събраха накрая

Свети Валентин в книгите за Хари Потър

Творчески турнир №7: Произведение 3

Хари Потър фенфикшъни - за и против

Творчески турнир №7: Произведение 4

Творчески турнир №7: Произведение 7

Творчески турнир №7: Произведение 5

Творчески турнир №7: Произведение 6