Родословното дърво на семейство Лестранж (СПОЙЛЕРИ!)


Един от многото интересни кадри в излезлия вчера трейлър на „Фантастичните животни: Престъпленията на Гринделвалд“ показва магьосник, който гледа към светещи надписи върху някаква стена. На снимките с висока резолюция се вижда, че това всъщност е родословно дърво, включващо някои вече познати от първия филм герои.
Автор:
Калина Бахчеванова

Внимание: следват СПОЙЛЪРИ.

Да започнем с най-ясно различимите имена – онези на петте лица в центъра.

Централното лице носи името Corvus Lestrange. От лявата му страна е Laurena Kama, а под нея – Leta Lestrange. От дясната му страна има друго женско име, което не се чете добре; първото име прилича на Clarice или Clarisse, а фамилията като че ли е Tremblay или Tremdlay. Под нея пък виждаме име, добре познато от първия филм – Credence Barebone.

Името на Корвус Лестранж е свързано с Лорена Кама и Кларис (?) чрез линии, на които са нарисувани брачни халки; същият символ е използван по-горе за отбелязване на бракове. Това показва, че Лорена Кама и Кларис са първата и втората съпруга на Корвус Лестранж, като Лорена е майка на Лита Лестранж (приятелката на Нют от училище, сега сгодена за брат му), а Кларис – на Кридънс Беърбоун.

Не е ясно как един законен син на семейство Лестранж се е озовал при някаква мъгълка в Америка – хрумва ми само, че майка му Кларис може да е американка, тъй като не намирам фамилия като нейната в списъците на британски магьоснически семейства. Дори да е така, предстои да разберем какво се е случило с майка му, как го е взела Мери Лу Беърбоун и защо не е бил пратен при европейските си роднини.

При по-обстоен преглед на родословното дърво се разчитат и други имена, изписани с по-малки букви. Интересен факт е, че сякаш всички мъже на дървото носят името Corvusизглежда това е традиционно име за най-големия син в семейство Лестранж (което навежда на мисълта, че Родолфус и Рабастан може да са по-млади синове или от друг клон на семейството).

Най-горното име е, разбира се, Corvus Lestrange. Ще го наричам Корвус I, за да се различава от останалите. Жена му като че ли се казва Heloise, а фамилията ѝ завършва на aufort, но първите букви не се четат. Не виждам такава фамилия сред британските чистокръвни семейства и смятам, че вероятно е френска (Heloise е френско име, а рода Лестранж явно има френски произход).

Синът им се казва отново Корвус Лестранж (Корвус II). Фамилията на жена му е Rosier (Розие); малкото ѝ име ми прилича на Minette, но не съм сто процента сигурна.
Корвус II има три деца. Името на първото не се разчита изобщо; виждам само, че започва с М. Второто е Josette Lestrange. Третото е – как иначе? – Корвус, когото ще наричаме Корвус III.

Корвус III се е оженил, доколкото виждам, за Eglantine Lestrange. Жените винаги се отбелязват с моминските си имена на родословните дървета, което ме кара да смятам, че тази Еглантин му е някаква братовчедка. Това не е необичайно за чистокръвните родове – родителите на Сириус Блек например са втори братовчеди и майка му носи фамилията Блек и по рождение, и по брак.

Синът на Корвус III и Еглантин се казва, разбира се, Корвус (номер IV), и именно той е в центъра на родословното дърво. А ако се вгледате в името на Кридънс, ще забележите, че над него е изписано друго, с по-малки букви – то е, както може би вече сте се сетили, Corvus Lestrange. Това подсказва, че истинското име на Кридънс е Корвус Лестранж (V) и, ако правилно разбирам, той се пада законен наследник на семейство Лестранж.

Предстои да видим как ще реагира истинското семейство на Кридънс на тези разкрития; особено интересна ще ми е реакцията на полусестра му, Лита Лестранж, която ще се появи във филма. Още не знаем дали има други живи Лестранж и дали ще ги видим на екрана.

Известно време се чудих защо петте лица на родословното дърво имат различни цветове, докато накрая се сетих за очевидното обяснение – това просто показва цвета на кожата им. Лорена Кама е изобразена като чернокожа, а дъщеря ѝ Лита – като наполовина бяла и наполовина чернокожа. Корвус IV, Кларис и Кридънс са бели. Това отговаря на външния вид на актьорите и обяснява защо Зоуи Кравиц, която играе Лита, е тъмнокожа и от смесен произход, докато Езра Милър, в ролята на Кридънс, е бял.

Освен това родословното дърво като че ли потвърждава теорията, че семействата Лестранж и Розие са дошли във Великобритания от Франция, и то сравнително късно – вероятно през XIX век. (Или може би имат разклонения и в двете държави.) Очаквам да научим повече и за двата рода, тъй като Лита Лестранж и Винда Розие – последователка на Гриндълуолд, която сме виждали в кадрите с него – явно ще играят важна роля във „Фантастичните животни: Престъпленията на Гринделвалд“.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)