Белатрикс и Родолфус - обичали ли са се наистина

Ако има нещо по-гадно от това съпругата ти да е влюбена в друг, то това е съпругата ти да е влюбена в шефа ти, който пък да е най-могъщият черен магьосник на всички времена.
Тази статия е отговор на въпороса на Nikol Marinova: Моят въпрос е за отношението на Белатрикс Лестранж към Родолфус. Според теб тя наистина ли го обича и ако не защо са се се оженили?

За съжаление твърде малко ни е известно за отношенията между двамата. Знаем, че са били смъртожадни, но нямаме информация дали са се оженили преди или след като са станали част от армията на Волдемор.

Семейство Лестранж

Семейство Лестранж е едно от най-старите магьоснически семейства във Великобритания.
Знаем само за трима членове на семейството - братята Родолфус и Рабастан и Лита Лестранж, която някога е била приятелка на Нют Скамандър (повече за нея ще научим във "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд").
Всъщност точно от "Фантастични животни и къде да ги намерим" знаем, че още преди времето на Волдемор фамилията Лестранж е имала негативна слава, известна дори на магьосниците в Америка (във филма, когато научава, че Нют носи снимка на Лита Лестранж, Тина казва: "Лестранж, те не са ли малко...", не разбираме как щеше да завърши изречението, но едва ли щеше да е нещо положително).

Семейство Блек

Блек също са древен род и също са включени в списъка на "Свещените 28" (вижте връзката по-горе). За тях знаем малко повече, защото един от любимите персонажи на повечето фенове е член на семейството.
И докато Сириус е (предимно) положителен образ, то останалите членове не се радват на много добра репутация.

Обичат ли се Белатрикс и Родолфус и защо са се оженили

Много фенове искат да вярват, че между двамата е имало истинска любов, но нямаме никаква индикация за това в книгите. Много по-вероятно ми се струва да са се оженили под натиска на родителите си, за да запазят чистата кръв на двата древни рода.
Според мен Белатрикс беше много по-влюбена във Волдемор, затова имам и теория, че е възможно именно Волдемор да е накарал двамата си последователи да създадат семейство, за да могат да родят чистокръвни дечица, които да населят новия, изчистен от мъгълокръвни свят на Черния лорд.
Тъжното е, че не знаем нито Родолфус, нито Рабастан да са ставали бащи, което вероятно значи край на рода Лестранж, а за рода Блек със сигурност знаем, че изчезна.

А ако Белатрикс е имала дете?

Ако знаеше български (и четеше блога ми), Джак Торн (авторът на "Хари Потър и прокълнатото дете") щеше да допълни статията - според него в един момент от историята Волдемор лично се е заел да осемени Белатрикс. Много ми се иска господин Торн да обясни как, кога и защо се е случило това.

Коментари

  1. Всъщност Роулинг е отговорила на въпроса в един чат с фенове през 2007:

    Isabel: Did bellatrix ever love her husband, or did she have love only for voldemort
    J.K. Rowling: She took a pureblood husband, because that was what was expected of her, but her true love was always Voldemort.

    Източник: http://www.the-leaky-cauldron.org/2007/7/30/j-k-rowling-web-chat-transcript

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за допълнителната информация!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър