Хари Потър творчески турнир №1: Разказ 1

Разказ 1

Предложението

От Райна Церовска 

Хари отвори очи. Лежеше по гръб, целия облян в пот,беше сънувал някакъв кошмар. Днес беше денят ,в който с Джини заминаваха на екскурзия по случай нейният деветнадесети рожден ден. Щяха да отидат в България. Хари искаше да и предложи брак. Реши се на това, след като случайно попадна на красив пръстен в антикварно магазинче на „Диагон али“.

Хармаяни и Рон скоро се бяха върнали от пътешествие до България. Най-после Хармаяни беше убедила Рон ,че с Виктор Крум са само приятели и бяха приели поканата му за обиколка с мотори на най-магическите места в България.

Хармаяни разказа на Хари за един вълшебен дворец в България,който бил най-романтичното място на света. Намирал се във Велико Търново и носел величественото име Царевец. Разказа му колко красиво и зелено е там, как слънцето сякаш гали реката .която минава от там и как магията буквално струй от всеки ъгъл.

От тога Хари започна да мисли само как да заведе Джини на това място. Искаше да и предложи брак на единадесети август на крепост наречена Балдуиновата кула- част от замъка Царевец.

Хармаяни му беше казала, че на върха на кулата всички жени изричали само истината, защото кулата била омагьосана. Преди време един зъл магьосник на име Балдуин посредством проклятието“Империус“ се опитал да прелъсти красива мъгълска царица, но за щастие нейният мъж- цар Калоян ,велик и могъщ магьосник , хвърлил Балдуин от кулата и така спасил жена си от лапите му. Тогава Калоян омагьосал кулата така , че всяка жена да казва само истината, когато е на върха й.

Хари стана и се облече. Беше пристигнал в „Хралупата“ предната вечер. Багажът му беше готов ,взе го и слезна в кухнята, където госпожа Уизли даваше последни наставления на Джини за пътешествието.

Джини беше облечена в бяла дантелена рокля, на фона на която косата и изглеждаше като буен огън ,а лицето и сияеше. Хари се приближи до нея и я целуна по бузата за добро утро.

След като закусиха излязоха на двора и минаха през оградата , където щяха да се магипортират.Госпожа Уизли ги изпрати с последни напътствия да се пазят от тамошните върколаци и вампири , защото по това време на годината били особено кръвожадни.

Хари и Джини се хванаха за ръка и с едно звучно „пук“ вече се въртяха шеметно, след миг краката им се удариха у твърда калдъръмена уличка в старата част на Велико Търново /така мъгълите наричаха магьосническата част на града/.

Бяха си запазили места в един малък ,но уютен хотел ,който се стопанисваше от стара магьосница.

Когато се настаниха решиха да се поразходят из забележителностите , които се намираха в близост до хотела.На вечеря хапнаха традиционни български ястия и дълго се смяха опитвайки се да произнесат думата „гювече“.

Минаваше единадесет и решиха да си лягат. Бяха запазили две стаи една до друга. Хари се прибра и преди да си легне реши да провери пръстена. Беше го сложил в кесийката от змейска кожа подарена му от Хагрид преди време. Когато отвори кесийката с ужас видя, че пръстена го няма. Извади пръчката и извика „Акцио пръстен „но нищо не се случи. Изпаднал в паника написа на бързо писмо на Рон с молба да потърси пръстена и да му го прати възможно най-бързо.

Цяла нощ не бе мигнал от притеснение , на сутринта получи писмо от Рон.Той обясняваше , че е намерил пръстена, но Крукшанкс го е глътнал и сега Хармаяни и госпожа Уизли приготвят някаква отвара , за да изкарат пръстена по-бързо. Пишеше на Хари да не се притеснява и да отиде в 12часа на Балдуиновата кула-пръстенът щял да е там.

Хари стана от стола и реши, че вече е закъснял много за закуска и Джини най-вероятно вече го чака. Когато слезе Джини беше там и отваряше поздравителните картички за рожденият си ден. Хари я поздрави със стандартното честит рожден ден и видимо притеснен я подкани след час да тръгнат към Царевец.

Тръгнаха натам. Хари беше толкова уплашен ,че стискаше с все сила пръчката си и тя прогори дупка в джинсите му.

Стигнаха, бяха разгледали всичко и се запътиха към Балдуиновата кула. Качиха се и Хари погледна часовника си беше 12 без една. Притаи дъх и зачака,знаеше че Рон няма да го подведе. Изведнъж от запад се появи нещо огромно в небето. Когато приближи сърцето на Хари подскочи – бяха Рон и Хармаяни , летяха върху два трестрола.

Трестролите се приземиха нежно в подножието на кулата и Рон се изкачи бързо до върха подавайки на Хари мъничка красива кутийка. През това време Джини стоеше и гледаше ту Хари ту Рон и очакваше някакво обяснение.

Хари се обърна към нея и застана на колене. Беше много нервен ,защото ако Джини приемеше това щеше да означава, че тя е искрена и го обича безкрайно.

-Прекрасна моя Джини-започна Хари като си наложи гласът му да звучи спокоен- Отнеми време да разбера ,че всичко което съм искал е било пред мен още от онзи първи миг на гара Кинг Крос. Искам всеки ден да се будя до жената ,която безкрайно обичам.-пое дъх и каза – Ще се омъжиш ли за мен ?

Джини ,която не беше от ревливите го погледна , пое ръцете му и му помогна да се изправи. След това го целуна нежно и му каза:

-Да Хари, ще се омъжа за теб!

Хари и Рон се развикаха от радост , а Хармаяни ,която се беше притайла до стълбите и наблюдаваше сцената се разплака от щастие.

Вечерта Хари и Джини,Рон и Хармаяни стояха на една скала и наблюдаваха залеза , който придаваше на Царевец още по-магично излъчване ,като го обагряше в красив червен оттенък.

Хари беше щастлив ,Джини беше негова и го обичаше..........

Коментари

  1. Не успях да прочета целия разказ, заради множеството правописни грешки. Предполагам, че идеята е била оригинална.

    ОтговорИзтриване
  2. Така си е - не е лесно да се прочете тооолкова дълъг разказ с тоооолкова много грешки. Дори не знаете на каква възраст е момичето. Можеше и по-деликатно.
    И, да - идеята е оригинална. Сладко е, харесва ми. Относно грешките, основно бих подчертала, че се пишe ХЪрмаяни с Ъ, защото е доста крайно наистина :D

    ОтговорИзтриване
  3. Въпреки , че съм момче и не харесвам сладникавите разказчета , това определено ми хареса . Спрете с тоя хейт , голям праз , че е объркано нещо . Все пак на лист е по - лесно ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Върнах се отново в света на магията. Разказът е страхотен според мен. Браво на автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Приятно разказче, правопъсът няма да го коментирам, щото можеше Мишо да пусне чекираща магия и да махне интеревалит епрд запетайките.
    като цяло просто и лековата разкаче в лековат и телеграфен стил, а забележките са ми свързани с няколко други неща:
    - Международното магипортиране е забранено и опасно. разстоянието между Англия и българия си е почти континенатално.
    - Днавадесет часа на обяд в царевец е пълно с мъгъли, та долитането с тестроли ще докара много работа на хари после с обливиате.
    - Около кулата два коня ще се съберат, ама не и два тестрола с разперини криле.

    В допълниние ми се щеше да видя въркулаци и вампири ама знам че обема е твърде малък.

    Райна, хубаво разказче, продължавай да пишеш и да подобряваш стила си.

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте !
    За правописа няма да коментирам,получи се "мазало" след като пуснах аутокоректа на word през телефона ( после не съм погледнала крайният резултат ).
    Да,грешка е за магипортирането-това не съм го знаела.
    Относно мъгълите -нарочно съм писала,че старата част е магьосническа,т.е. там няма мъгъли,реших да не изпадам в подробности.За тестролите приемам критиката.
    Благодаря за прекрасната критика и насърчителните думи!

    ОтговорИзтриване
  7. Интересен разказ, наистина. Но според мен е малко лигав (не си падам много по романтични разкази и истории.) Може би ако имаше някакъв екшън щеше да е още по интересно.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)