Магически куфар и 10 вида дракони в клуб Перото

Отидох на събитието за Нощта на книгите за Хари Потър в Перото, което се проведе през деня и две седмици след събитията по света, с доста занижени очаквания, но и готов да недоволствам, заради неприятния номер, който ни погодиха три дни преди първоначално обявената дата. Оказа се обаче, че събитието е много приятен начин да си припомним "Фантастични животни и къде да ги намерим" и света на "Хари Потър".

Организаторите бяха приготвили интересна сценка, в която от магическия куфар на Нют излиза самият той, заедно с Джейкъб, за да намерят избягалия попупотайник Дугъл. Двамата срещат разпределителната шапка, която им предлага помощта на учениците от "Хогуортс".
Репликите на героите бяха пълни с препратки към филма за Нют Скамандър, а цялата сцена започна с малката Модести Беърбоун, която играеше на дама и пееше песничката от филма за изгарянето на вещици.

Участниците отново бяха разпределени по домове и отново трябваше да посещават различни места от света "Хари Потър". За уникалното преживяване се бяха погрижили младите химици от студентската организация "Корпусът за бързо гърмене", които сякаш правеха истински магии (поне на нас ни изглеждаха така, само Геш от нашата група се опитваше да ни обясни, че няма нищо вълшебно и го изгонихме).

Атмосферата и костюмите на екипа бяха чудесни и наистина вълшебни. Имаше познати герои като Нют, Джейкъб и професор Спраут, но и нови, като племенника на Слъгхорн Абърфорд или преподавателят по Защита срещу черните изкуства от Дурмщранг.
Този път имаше въпроси към учениците на всяко място и някои от тях бяха наистина сложни (в нашата група останахме засрамени колко малко знаем за драконите).

Три неща ми направиха лошо впечатление.
Първо, припряността на организаторите, които искаха да сме на мястото 30 минути по-рано, проведоха събитието за 40 минути (не можахме да се порадваме достатъчно на свещите, бълбукащите отвари и магьосническата атмосфера в заведението), а накрая бързаха да ни изгонят, за да влезе следващата група.
Второ, точките отново бяха раздадени на случаен принцип (което реално само засилва хогуортската атмосфера, защото и там горе-долу така ги раздават), а ако някой наистина успя да бие по точки нашия отбор, много искам да срещна 10-годишното дете, което знае повече от мен, Радина, Фо, Хриси и Ваня.
Трето, ако организаторите искаха на събитието да има само деца, трябваше да го обявят по този начин. Някои хора очевидно се подразниха, че нашата група беше с по-голяма обща възраст от всички останали участници. Не мисля, че ние имаме по-малко право да се радваме на вълшебната атмосфера или на химическите магии, само защото когато сме чели книгата за пръв път, повечето от останалите участници в събитието не са били родени.
Повечето от останалите фенове бяха с такъв размер

Като изключим тези дребни детайли, си прекарахме много добре. От събитието ще ни остане един дракон (който Радина искаше да подари на Хриси, Методи или някое от другите деца), няколко забавни снимки и много хубави спомени.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър