Животните продължават да са важна част от новите филми на Роулинг

Продуцентът на "Хари Потър" и новите филми на Джоан Роулинг разкри, че магическите животни остават важна част от историята във филмите, което обяснява защо именно "Фантастични животни" е избрано да бъде заглавието на поредицата.

Въпреки че търсенето на магическите създания, които избягаха от куфара на магизоолога, бяха основа за сюжета на първия филм от поредицата, която сега продължава по съвсем друг път, ще видим още от Нют и неговите животни.

Еди Редмейн, който изпълни главната роля в първия филм, потвърди, че отново ще срещнем пакостливия душко и съчкото Пикет и допълни, че ще има поне още едно създание - някакво китайско животно.

Консултирах се с книгата на Нют Скамандър (за пореден път тази година) и установих, че в нея има само три същества, които отговарят на описанието и не сме виждали във филма досега. Първото за което се сеща човек е китайският огнен дракон, което ще е любопитно, защото ние знаем, че Нют има опит в работата с дракони (макар и от друг вид). Другото животно е ре'емът, който прилича на вол със златиста кожа, а пиенето на кръвта му дава небивала сила. Третото, и това е най-интересно, е фениксът - все още не знаем как Дъмбълдор се е сдобил с Фоукс и може това да е отговорът.
Възможно е обаче да става въпрос за съвсем ново същество, което, подобно на връхлитащото зло, по някаква причина не е включено в книгата (или ще бъде включено в следващите издания).

Коментари

  1. Колко издания има Фантастични животни? (според книгите, не нашия аналог)

    ОтговорИзтриване
  2. В първото издание (това от 2001) се казва, че е 52-ро. Това е от типичните за Роулинг шеги - 5+2=7. В по-късните издания вече не се посочва кои поред са.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)