Какво е да живееш със слидеринец/рейвънклоувка

От различните комбинации между домовете в "Хогуортс", според мен най-подходяща за семеен живот е Слидерин + Рейвънклоу. И тъй като днес се имаме годишнина откакто с рейвънклоувката Радина Стаменова станахме комбинация, решихме да споделим впечатленията си какво е да живееш с човек от другия дом.

Мишо за рейвънклоувката:


  1. Като всички представители на Рейвънклоу, и жена ми е много умна. Никога не излиза от нас без да си е взела книга (или две, ако едната е на свършване и има опасност да остане за няколко минути без четиво).
  2. Освен това е и много упорита - ако си науми нещо, няма начин да я убедиш да не го прави или да го направи по начин, различен от този, който сама е решила. Доста дразнещо качество, особено ако човек може да измисли добро оправдание (нещо, в което слидеринците много ни бива) дадена работа да не бъде свършена точно в този момент.
  3. Не обича да се състезава, но обича да печели, затова ако не е най-добрата в нещо (в работата си, в знанията си за "Хари Потър" или просто в някоя игра) ще се упражнява, докато не разбие всяка конкуренция. И после ще загуби интерес.
  4. Винаги подхожда скептично към новите хора, с които се запознава. Според нея не всеки човек заслужава вниманието ѝ, затова новите хора в живота ни трябва да спечелят уважението ѝ по някакъв начин, преди да ги приеме за достойни.
  5. Като всеки фен на "Хари Потър" обича да отговаря на въпроси от книгата, но още по-голямо удоволствие ѝ доставя да прави трудни тестове и да гледа как другите се мъчат.

Радина за слидеринеца


  1. Мисли си, че всичко у дома е чисто и подредено, защото домашното му духче е свършило цялата работа (доброто духче не се чува и не се вижда, все пак).
  2. Навън изглежда зъл в черните си одежди, брадат и сериозен, но вкъщи се залива от смях на забавни клипчета със сладки котета.
  3. Всичко се оправя с пари – „Няма нищо за вечеря? Ако бяхме милионери, щяхме да ядем само навън“; „Трябва да си лягаме? Ако бяхме богати, нямаше да ходим на работа и щяхме да си гледаме филми по цяла нощ.“  и все в този дух.
  4. Безкрайно трудно е да се пребориш с предразсъдъците на един Мишо – всеки, който не е чел ХП, е мъгъл, незаслужаващ внимание. Щом дори баща ми се принуди да го прочете, за да намери път до сърцето на зетя си!
  5. Обича да е център на вниманието на цялата приятелска компания – само му дайте думата (или недейте, той сам ще си я вземе) и ще ви се завие свят да го следите как говори, ръкомахайки и ходейки пред всички.

  

Коментари

  1. В нашето семейство пък е така: аз съм от "Рейвънклоу", а приятелят ми е от "Грифиндор". Като типичен Грифиндорец той е инициативен, енергичен и при криза първо действа, а после се замисля. Много е упорит и инатест и ако не може да бъде най-добрият в нещо, просто не го прави.

    Освен това си имаме и две котки - женското също е от "Грифиндор" (твърде смело и май се мисли за лъв, въпреки че всъщност е още бебе на 3 месеца), а мъжкото е Слидеринче, но от умерено лошите :D. Имам слабост към Слидеринчето, въпреки че обикновено никога не сме на едно мнение (както подсказват белезите от нокти и зъби по ръцете ми).

    ОтговорИзтриване
  2. Абе всички ли семества са с рейвънклаука!? Или пък всички жени рано или късно допутват до тоя дом.

    ОтговорИзтриване
  3. При мен мъжът е от Рейвънклоу. Поне Потърмор така го определи. Иначе горкият ми е мъгълокръвен, да не кажа направо мътнород. :D Съжителството му с ЧИСТОКРЪВНА слидеринка, от скоро и смъртажадна, трае вече пета година. Предвид, че ни предстои сватба, бих казала, че добре се съжителства между Слидерин и Рейвънклоу. Доминацията мисля, че вече е ясна. :D

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър