Как Мъндънгус спаси живота на Хари Потър

Сигурен съм, че от Мъндънгус най-малко бихте очаквали да спаси живота на някого, но ето че именно това се случи преди 21 години - без да иска крадливият магьосник помогна за победата на Хари Потър.

Няколко месеца след смъртта на Сириус, докато се разхождаше из Хогсмийд, Хари видя Мъндънгус Флечър да продава вещи, които беше задигнал от къщата на площад Гримолд. Хари побесня и ако не умееше да се магипортира по-възрастният мъж щеше да загуби няколко зъба.
Интересното е, че при първото препрочитане никой от нас не е обърнал внимание на купувача - собственикът на "Свинската глава", който по-късно се оказва Абърфорд Дъмбълдор.

И, както се сещате, Абърфорд използва въпросното огледало, за да наблюдава Хари и изпрати Доби при него точно когато имаше най-много нужда - в дома на семейство Малфой.
Ако това не се беше случило, кой знае дали Хари щеше да доживее, за да чуе разказа на принца и да разбере колко е важно да се жертва по своя воля.

Разбира се, като всичко друго, което се случва в "Хари Потър" и това е част от плана на Албус Дъмбълдор. Именно той е обяснил на брат си какво е това огледало.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър