Джаки Адамов - да покажеш любовта към Хари Потър с кожата си

Покрай блога се запознах с доста истински фенове на "Хари Потър", но Джаки ми направи силно впечатление, когато ми показа татуировката си и ми разкри какви са плановете за по-нататъшното ѝ развитие.
Името му е Петър, но всички го наричат Джаки. За момента живее в Разлог и работи в сферата на услугите и продажбите. В свободното си време обича да се занимава с фотография и писане на поезия, къси разкази и приказки.

Преди време решава да направи "Хари Потър" не само част от живота си, но и от тялото си:
"Реших да си татуирам цял ръкав, защото ми се ще (и го) да вярвам, че когато имам нужда и в най-трудните си моменти, покровителят ще е до мен и ще ме пази. Останалите образи, които също ще бъдат татуирани, като Дъмбълдор, Снейп, Фоукс, Хедуиг и Волдемор, ще са там за да напомнят кои са нещата, които трябва и кои не трябва да правим."

Магията влиза в живота му преди 6 години, когато най-силно се нуждае от нея:
"Цялата 2011 г. беше много неприятна за мен, защото се оказах безработен. По цял ден нямах какво да правя. Един ден една приятелка ми предложи да прочета Хари Потър и Философският камък. Отговорът ми беше: Айде не ме занимавай с такива детски глупости.
След 2 седмици обаче, прочел всичко вкъщи, реших все пак да взема първата книга. Спомням си, че беше следобяд. Отворих първата страница... и към полунощ затворих последната. Звъннах ѝ и ѝ казах, че искам всички останали книги. Буквално беше все едно някой ми беше направил Империо и ми беше казал: ти ще се влюбиш в предицата. И така, от тогава почти всяка година ги препрочитам. Тъкмо 5 пъти до тука. 
Погрешно е схващането, че Хари Потър е поредица само за малки деца. Особено след Ордена на феникса нещата не стават никак детски, а много сериозни. Дж. К. Роулинг има уникалния похват да откъсва хората от истинския свят и да ги потапя в една друга вселена, която колкото повече опознаваш, толкова повече ти се ще да съществува. 
Това, което продължава да ме привлича в поредицата, е начинът, по който е написана. 7 книги следване на една основна сюжетна линия, но въпреки това различни истории. Образите са изградени невероятно и не на последно място - на финала на световното по куидич е българският отбор."

И когато човек иска да стане част от света на магията, нищо не можа да го спре:
"Май месец бях в Англия и посетих част от местата, където е снимана поредицата. Мога да уверя онези, които не са били, че тези места носят наистина някакъв особен заряд. Колкото и смахнато да звучи, магическото там наистина се усеща. А попаднете ли в света на Хари Потър и този свят наистина ви докосне, никога повече не можете да се измъкнете от него. Просто трябва човек да се отдаде на книгите и за миг да спре да бъде предубеден. След това магията се случва от само себе си."


Christ Church в Оксфорд,
където се намира прототипът на Голямата зала в "Хари Потър"

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

ЧРД на Дейвид Брадли

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"