Професор Макгонъгол - 6 неща, които (може би) не знаете за нея

Тя винаги е наоколо в книгите за Хари Потър и знаем, че можем да разчитаме на нея, но Джоан Роулинг ни дава още доста нова информация за Минерва Макгонъгол, която е родена на  4 октомври. Ето няколко неща, които сигурно не знаете за нея:
Минерва Макгонъгол

1. Дъщеря на мъгълски свещеник и вещица

От майка си е наследила магическия талант, а от баща си строгостта и непоколебимостта. Но също така е научила какво е да трябва да се откажеш от света на магията, за да се впишеш сред мъгълите.

2. Hatstall

Макгонъгол е един от тези редки случаи, които затрудняват разпределителната шапка. Повече от пет минути шапката се колебае дали да не я прати в Рейвънклоу, но в крайна сметка избира Грифиндор.

3. Куидич

В училище Минерва е страхотен играч на куидич, но заради инцидент (за който всички обвиняват слидеринците, разбира се) ѝ се налага да се откаже от играта завинаги. Тя все пак си остава страстен спортен фен.

4. Трагична любов

Малко след като завършва училище, Минерва Макгонъгол се влюбва в мъгъл. Любовта им е споделена и един ден той предлага брак на младата вещица, без да знае каква е. Минерва приема, но същата вечер си спомня колко е тъгувала майка ѝ, след като е избрала да живее сред мъгълите, затова пише писмо на годеника си и отива в Лондон, за да работи в Министерството на магията. По-късно е съкрушена, когато научава, че любимият ѝ се е оженил за мъгълка. Трагедията не свършва до тук, защото любимият ѝ е убит от смъртожадни (случайност) и Минерва се обвинява, защото смята, че ако се е била оженила за него, е щяла да го предпази.

5. Шпионин на Министерството

По време на Първата война работи като шпионин за Министерството на магията. Въпреки приятелството ѝ с Дъмбълдор, той  не я кани да членува в първоначалния Орден на феникса, защото я вижда като заплаха - за министерството Орденът е нелегална организация.

6. Щастлива любов

Колкото и да е странно, между първа и втора глава на Хари Потър и философският камък, Минерва Макгонъгол се жени за бившия си шеф от министерството. Той е по-възрастен от нея и двамата никога нямат деца. Едва четири години продължава бракът им, преди съпругът да почине, но е един от най-щастливите и спокойни периоди в живота на Макгонъгол.
Минерва Макгонъгол

Коментари

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

ЧРД на Дейвид Брадли

„Хари Потър“ – аудиокнига и на български!

Творчески турнир №8: Произведение 1

Хоркруксите на Волдемор - как са защитени

Съдбата на Локхарт

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"