Още 4 животни, кръстени на герои от Хари Потър

Днес писах за осата, кръстена на Луциус Малфой, затова сега реших да споделя още няколко животни, кръстени на герои от "Хари Потър"

Harryplax severus е тихоокеански рак, който обитава водите близо до остров Гуам. Учените, които са го открили са били големи фенове на "Хари Потър", затова решават да го кръстят по този начин, отдавайки почит едновременно на Хари Конъли, който го е открил, на Хари Потър и на Сивиръс Снейп.

Eriovixia Gryffindori е вид паяк, който се среща в южна Индия. Един от учените, които са го намерили е бил фен на "Хари Потър" и веднага е разпознал разпределителната шапка на "Хогуортс" в странния външен вид на паяка, затова го е нарекъл на името на някогашния ѝ собственик Годрик Грифиндор.

Ampulex dementor е оса, която инжектира плячката си (предимно хлебарки) с отрова, която ги обездвижва, за да може осата да ги отнесе някъде и да ги изяде. Заради начина по който сякаш краде душата на жертвите си, посетители на природонаучния музей в Берлин са я нарекли на ужасяващите същества от света на Роулинг.

Dracorex Hogwartsia е бил тревопасен динозавър. Заради черепа му са го оприличили на дракон, и тъй като през 2004, когато е открит, Хари Потър манията е била в разгара си, учените са му дали името, което буквално се превежда "Драконовият крал на Хогуортс".


Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Магьоснически игри и спортове

Какво знаем за Бил и Фльор

„Хари Потър“ – аудиокнига и на български!

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5