Разпределяне по домове: Граф Монте Кристо

Реших, че ще е много интересно да опитаме да разпределим някои от най-популярните литературни герои в домовете на "Хогуортс" и избрах да започна с един от най-интересните герои (или не точно герои) на класическата литература - граф Монте Кристо.

Първо, ще пренебрегнем факта, че Едмон Дантес е французин и следователно, ако беше магьосник, щеше най-вероятно да учи в "Бобатон", а не в "Хогуортс". Нека си представим, че е на 11 години и сяда под разпределителната шапка в Голямата зала.

Ако сте чели книгата на Александър Дюма знаете (а ако не сте трябва да го направите!), че на Едмон не му липсва интелект (Рейвънклоу), упоритост (Хафълпаф) и смелост (Грифиндор), но със сигурност ще се съгласите с мен, че само един дом е наистина подходящ за него - Слидерин.

В приключенския роман на Дюма Едмон Дантес е изпратен в затвора с фалшиви обвинения и едва успява да избяга. Останалата част от книгата разказва за неуморните му усилия и планове, кроени с години, да отмъсти по възможно най-жестокия начин на хората, които са отговорни за съдбата му.

Граф Монте Кристо, както се кръщава Дантес, не цели да върне стария си живот или да изгради по-добро бъдеще за себе си. Всичките му усилия са насочени единствено към отмъщението, за което не щади средства - готов е да убива дори невинни хора, за да докара до лудост или самоубийство враговете си.
Такова отношение е характерно само за един истински слидеринец.

Ето как разпределям героя в проценти:

Слидерин - 75%
Рейвтнклоу - 10%
Грифиндор - 5%
Хафълпаф - 0%

Доста категоричен резултат.

Коментари

  1. Човека не е искал да става петия отмъстител. Неволята го принуждава в последствие. Както каза сече му пипето и е трудолюбив (не жали средства), та по скоро би отишъл в Хафълпаф. Грифидорското му по-скоро е малко, защото не е откаченяк хвърлящ се в боя за нищо.

    по скоро бих казал:
    Хафълпаф - 55%
    Рейвънклоу -35%
    Следирин - 10%
    Грифиндор - 0%

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Магьоснически игри и спортове

Какво знаем за Бил и Фльор

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп

В помощ на Хари Потър - най-важните причини да успее