Нова учебна година в Хогуортс - 19 години по-късно

Всяка година на първи септември отбелязваме началото на учебната година в "Хогуортс", но този път датата е по-особена - изминаха 19 години от Битката за Хогуортс. Днес историята на Хари Потър наистина приключва.

Хари Потър ще изпрати синовете си Джеймс Сириус и Албус Сивиръс на училище (за малката му дъщеря остават още две години). Това ще е първата година на Албус в училището и той ще е наплашен от брат си, че може да бъде разпределен в "Слидерин", но аз съм убеден, че шапката не би изпратила сина на Хари Потър в дом, различен от "Грифиндор".
На перон 9 и 3/4 семейство Потър ще срещат семейството на Рон и Хърмаяни и двете им деца - Роуз и Хюго. Рон ще е взел мъгълска шофьорска книжка (с измама, разбира се).
На перона ще е и Драко Малфой с жена си и сина си Скорпиус.
Джеймс Сириус ще прекъсне Теди Лупин и Виктоар Уизли, докато се целуват. Теди всяка седмица идва у семейство Потър на вечеря и Хари ще подхвърли, че може да го вземат да живее при тях.
От разговорите им ще стане ясно, че господин Уизли и Хагрид са все още живи, а Невил е учител по билкология (и там образованието се скапва).
Накрая, точно преди малкият Албус да се качи на влака, Хари ще му каже думите, които просълзяват всеки фен: "Албус Сивиръс, носиш имената на двама директори на „Хогуортс“. Единият от тях беше слидеринец и вероятно бе най-смелият мъж, когото някога съм познавал."
Сигурно единствените хубаво думи, които Хари е изричал за Снейп в живота си.

Влакът ще потегли на север в 11 часа (13 часа българско време) и заедно с него цялото ни фенство ще навлезе в една, така да се каже, прокълната територия, в която ако човек опита да си обяснява логично някои неща, може да полудее. От тук насетне трябва да сме много внимателни какво приемаме за истина и какво за недомислица.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)