Зовът на кукувицата, епизод 2 - ревю

Вчера BBC излъчиха и втория епизод на сериала "Страйк: Зовът на кукувицата". За последния обаче ще се наложи да почакаме малко повече - планиран е за трети септември.

Във втората част от историята Страйк продължи разследването на случая от там, където го оставихме - смъртта на Рошел, приятелката на Лула. От полицията са убедени, че става въпрос за инцидент, но Страйк се съмнява да е съвпадение.

Епизодът ни представя още герои (и съответно заподозрени) - дизайнерът Гай Соме, колежката на Лула Киара Портър, умиращата приемна майка ма младата жена, бившият ѝ приятел. Мистерията се заплита, когато разбираме за тайната връзка между съседката на Лула (единственият пряк свидетел на смъртта ѝ) и чичо ѝ Тони Ландри.

Отделно от това навлизаме по-дълбоко в личния живот на двамата герои. Запознаваме се със сестрата на Корморан, научаваме повече за миналото му в армията и за баща му, който е известен рок музикант.
Робин пък през целия епизод се бори с изтощителна диета, за да е във форма за сватбата си и се явява на интервю за работа, която получава. Но дали наистина ще напусне Страйк? (След като знаете, че Роулинг е планирала повече от 10 романа в поредицата, сигурно се сещате, че няма да напусне).
Двамата се сближават много, особено след като младата жена помага на пияния Страйк да се прибере у дома си (тоест в офиса).

Малко ме смущава, че част от историята е пропусната, но все пак сериалът като форма на екранизация се оказва много по-удачен от пълнометражния филм. Зрителите имат достатъчни време да се запознаят с подробностите, да ги обмислят и сами да опитат да решат загадката (макар че с четенето е по-лесно) и в същото време да се опознаят и да обикнат двамата главни герои.
Притеснявам се, че "Копринената буба", в която историята е доста по-заплетена, ще е само два епизода (те са планирани за 10-и и 17-и септември). Надявам се да не се отрази на качеството на сериала, защото за сега резултатът е перфектен.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

ЧРД на Дейвид Брадли

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"