Три дни изпълнени с Хари Потър

Завършиха тридневните тържества за рождения ден на Джоан Роулинг и Хари Потър в клуба за бордови игри "Абордаж".
Събитието беше първото в такъв формат, на което присъствам (а аз не пропускам ХП събитие, така че това говори много) и макар да беше доста изтощително (не ми се мисли какво им е на организаторите), това бяха три вълшебни вечери, изцяло посветени на "Хари Потър".
Сега предстои най-трудната част - завръщането към света на мъгълите...

Клуб "Абордаж" е перфектно място за всички, които си търсят къде или с кого да поиграят.
Цялото заведение е направено така, че да прилича на пиратски кораб, а организаторите на събитието много хитро се бяха сетили да свържат темата с магическия кораб на "Дурмщранг" - зад бара стоеше гербът на училището, а водещият казваше, че е капитанът на кораба, когото обаче не виждаме в книгата.

Билетите за Хари Потър феста бяха разпродадени светкавично, затова доста фенове не успяха да се включат, но пък дошлите бяха сред най-запалените ХП фенове в България и за никого не беше трудно да се почувства на правилото място с хора, с които лесно може да намери общ език.

Дейностите, които бяха подготвени, бяха много добре балансирани - имаше такива, в които да покажеш знания за света на "Хари Потър", но и такива, в които могат да участват по-мъгълокръвни вълшебници. Имаше игри, които изискват концентрация или въображение.
В предишните си две публикации споменах куиза, куидича, работилницата за пръчки, часовете по отвари, дуелирането, легилимантиката и Тримагическия турнир, а в последния ден организираха и Хари Потър ролплей.
Участниците трябваше да избират в какво искат да участват и какво са склонни да пропуснат или да оставят за следващия ден, което допълнително подсили усещането, че сме в "Хогуортс" и трябваше постоянно да се питаме какво имаме след това и от колко часа почва.
В последния ден бяха раздадени наградите и най-добрите от всяка дейност получиха сертификат. През цялото време събирахме и точки за домовете си и накрая Слидерин взеха купата!
Победителите от турнира по куидич

Искам да благодаря на целия екипаж на "Абордаж", които се погрижиха за поддържане на цялостната ХП атмосфера. Те успяха да изградят страхотна връзка с всички гости, а капитанът дори реши да отпразнува с нас рождения си ден.

Сега, на това място е редно да кажа и някакви неща, които не са ми харесали в цялата организация, но най-сериозното е, че два пъти си ударих главата на втория етаж. Бих казал, че причината е ръстът ми, но истината е, че капитанът още в началото ме предупреди да внимавам.
Може би, от името на част от гостите, е редно да посоча и ранния час, избран за начало на събитието. Това със сигурност е голям минус за работещите, но за по-малките и за хора като мен, които имат твърде много свободно време, беше перфектно да прекарваме по 6 часа в ХП обстановка.

Тридневният Хари Потър фест приключи, но търсещите ХП усещания все още могат да ги намерят в "Абордаж", защото останаха някои незакупени сувенирчета, а организаторите се бяха постарали доста в избора на предмети, които да предложат на участниците в събитието.
Друг, още по-интересен начин да станем отново част от ХП света са игрите "Cards Against Muggles" и "Harry Potter: Hogwarts Battle", а те ще допаднат и на онези сръдльовци, които не обичат да се състезават с останалите играчи, а да си помагат взаимно.

С нетърпение чакам следващото такова приключение!

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

ЧРД на Дейвид Брадли

„Хари Потър“ – аудиокнига и на български!

Творчески турнир №8: Произведение 1

Хоркруксите на Волдемор - как са защитени

Съдбата на Локхарт

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"