Честит рожден ден на Дж. К. Роулинг и на Хари Потър!

Днес рождения си ден празнуват авторката на "Хари Потър" и самият Хари Потър.

Щом сте влезли в този блог, значи Роулинг е дала нещо и на вашия живот, без значение дали сте чели книгите ѝ веднъж или няколко десетки пъти. Това е писателката, която е достигнала до най-много хора по земята за най-кратко време - подценявана от мнозина, но и обичана от няколко милиона верни читатели.

Животът, който започва за Роулинг на 31 юли 1965 г., не е лек, но младата жена остава вярна на мечтата си да стане писателка и дълги години, изпълнени с трудности и разочарования, преследва перфектната идея, а след това отделя още пет години, за да я развие, преди да започне да пише. Така на бял свят се появява "Хари Потър" и само за десет години става най-разпознаваемото име след това на Исус Христос, а Роулинг става най-богатият писател на всички времена.

Интересно е, че Роулинг е решила да сподели рождения си ден и с героя си. Днес самият Хари Потър навършва 37 години, работи като аврор в Министерството на магията, женен е и след около месец му предстои да изпрати най-малкия си син в Хогуортс.
Неговият живот също не е кой знае колко лек, но на днешния ден предпочитам да се съсредоточавам повече върху Роулинг, защото без нея нямаше да има "Хари Потър".

Някои от по-старите фенове сигурно си спомнят, че за рождения си ден преди шест години Роулинг пусна първия кръг регистрации в Pottermore. Това беше много вълнуващ период от историята на фенството ни.
За съжаление най-скорошното нещо, което Роулинг е "подарявала" на феновете си за 31-ви юли е "Прокълнатото дете" от миналата година, което обаче не беше нито хубав подарък, нито пък беше писано от Роулинг, така че извън това изречение ще се опитам да не мисля за пиесата.

Джоан Роулинг и съпруга ѝ Нийл Мъри

Пожелавам на Роулинг винаги да остане толкова остроумна и смела, никога да не престава да изумява света и да радва феновете. Нека тя и семейството ѝ да са задружни и щастливи. Пожелавам успех на новата ѝ филмова поредица и на романите за Корморан Страйк. С нетърпение очаквам всички проекти на Роулинг, които ще се реализират в следващите години и тайно се надявам, че един ден ще се престраши отново да напише нещо с мащабите на "Хари Потър".

Честит рожден ден, Джо!
Обичаме те!

Коментари

  1. Ще изпрати Албус Сивиръс, който е второто по големина дете, а Лили Луна е най-малкото.

    ОтговорИзтриване
  2. Исках да видя дали някой ще забележи.
    Не, шегувам се, наистина забравих за момичето.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)