Магьосническа вечер в "Къщата на трите трола"

Вчера в клуба за бордови игри "Къщата на трите трола" имаше Хари Потър парти, но понеже жена ми Радина Рейвънклоу се беше заела с част от организацията, аз бях принуден да помагам, а не да играя. Все пак успях да натрупам някакви впечатления.

Ниво СОВА
Първи бяха по-малките магьосници. Техните часове водеше Галя от препрочитателския клуб.
Децата бяха разпределени по домове и след това имаха часове по отвари, вълшебство, защита срещу черните изкуства и трансфигурация. Накрая имаха възможност да отидат и в Хогсмийд.
Най-интересният час беше по Защита. Той беше двоен. В първата част децата направиха богърт и беше оценено чий богърт е най-страшен. Във втората трябваше да накарат богърта да стане смешен със заклинанието Ридикулус.
Всички много се забавляваха - и децата, и родителите, а купата беше спечелена от Грифиндор.

Ниво ТРИТОН
След децата дойде ред и на по-възрастните ученици, които не се бяха изплашили от проливния дъжд, излял се над София малко преди обявеното начало на срещата. Те също бяха разпределяни по домове от разпределителната шапка (която стоеше върху главата на Радина).
Възрастните имаха по-малко часове от децата - само грижа за магически създания, пророкуване и история на магията, но за сметка на това участваха в два клуба - по легилимантика и по дуелиране. Проведоха се и проби за куидичните отбори.

Грижа за магически създания не затрудни никой, който е чел "Фантастични животни и къде да ги намерим" от Нют Скамандър.  За голям срам, доста хора не я бяха чели.
Пророкуването се оказа трудна работа и съвсем малко хора успяха да разгадаят правилно какво вещаят чаените листенца. Никой не изпадна в транс и не предрече завръщането на Черния лорд (или по-лошо - продължение на Прокълнатото дете).
История на магията беше най-приятният час - хората просто трябваше да си седят и да отговарят на въпроси, измъкнати от най-забутаните части на книгата - имена и подробности, които се споменават само по веднъж. За моя изненада, почти никой не успя да вземе повече от 10 точки. Имаше няколко хърмаяновци, които взеха 11, 13 и дори 15 точки, но най-добре се справи Фо с цели 17 точки (това не е изненада за никой от клуб Daily Potter, където спряхме да правим викторини, защото Фо всеки път печелеше).

В клуба по легилимантика най-способни да извличат чужди мисли се оказаха Рейвънклоу, а в клуба по дуелиране, където се разразиха най-лютите магьоснически битки, не знам какво е станало, защото така и не успях да изляза да ги видя. :(

Куидичът се оказа не толкова вълнуващ, колкото се надявах, защото и в двата отбора имаше много добри играчи, които бързо сложиха край на мачовете (а по план трябваше да продължат поне няколко месеца). Предлагам на тези хора да се стягат, защото догодина ще има Световно първенство по куидич, а Виктор Крум се пенсионира след финала на предишното. Нуждаем се от силен отбор!

Купата на домовете беше спечелена с убедителна преднина за Рейвънклоу.

Благодаря на Трите трола за инициативата и на Радина Рейвънклоу и Галя Костова за интересните игри. Благодаря и на всички, които дойдоха, че така се вживяха и допълниха магическата атмосфера. А специално за снимките благодаря за София Ангелова, Сияна Димитрова и Трите трола.

Следващата седмица на същото място ще има магьоснически workshop за всички, които искат да навлязат малко по-дълбоко в света на магията - гледане на чаени листенца, хиромантия, френология, гадаене на сънища, ономантия, както и част за заклинанията в "Хари Потър".
Дано само някакви религиозни фанатици не прочетат това, че ще дойдат да ни горят на клада за разпространение на вещерство и магия. :)

Коментари

  1. Душата ме боли направо, че не можах да се вредя за билети, епично е било :(
    (и щеше да ми е приятно да си върна старата слава от викторините ;д )

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър