Подбор на учениците в Дурмщранг

Докато четях днешната глава по препрочитателския план ми хрумна, че може би правилата за прием в Дурмщранг не са толкова либерални, колкото в Хогуортс.
Драко казва на приятелите си, че баща му е искал да го изпрати в другото училище, защото не е одобрявал Дъмбълдор, който "толкова си пада по мътнородите", а в Дурмщранг "не приемат кого да е".

Както вероятно знаете, ако сте чели Pottermore, учениците в Хогуортс биват записвани от магическо перо - децата на магьосници още при раждането им (като Хари Потър), а децата от мъгълски семейства при първите признаци на магическа сила (като Хърмаяни Грейнджър).
Възможно е обаче в Дурмщранг да приемат само потомствени магьосници. Това няма да е прецедент - същата е ситуацията и в американското училище "Илвърморни".

Каркаров е признат последовател на Волдемор,
но това не му е попречило да стане директор
Това би обяснило и защо влиянието на Волдемор не е успяло да пусне корени извън Великобритания - той се е обявявал за изчистване на магьосническата кръв, а в по-голямата част от света вероятно не са имали подобен проблем.
За разлика от него Гриндълоулд, възпитаник именно на Дурмщранг, е тръгнал на война срещу Международния указ за секретност и затова е успял да привлече последователи от целия свят.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър