Как Джули Уолтърс отказа брак заради актьорската си кариера

Актрисата Джули Уолтърс, която е родена на 22 февруари през 1950 година, ни е позната от филмите за Хари Потър. Тя изпълнява ролята на Моли Уизли.

Джули Уолтърс се появява във всички филми от поредицата, освен в четвъртия. Причината нейните сцени да бъдат премахнати от сценария е, че филмът и без това е твърде дълъг.
Любопитно обаче е как тя избира актьорската кариера и как това е повлияло на живота ѝ.

Джули Уолтърс и първото ѝ предложение за брак

Докато е била млада и се е подготвяла да работи като медицинска сестра, Джли Уолтърс е имала сериозен приятел. Именно този млад мъж бил първият, който забелязал, че Джули има талант да бъде актриса. Той я насърчил и тя решила да последна тази кариера.

Няколко години по-късно, същият този мъж, чието име не знаем, се престрашил да предложи брак на Джули. Тя обаче решила че иска да бъде актриса и отхвърлила предложението. Опасявала се, че животът на домакиня ще ѝ попречи на кариерата.
Не знаем как младият мъж е приел това решение, но знаем за друг, който не е бил щастлив от избора на Джули. Собствената ѝ майка.

Защо майката на Джули Уолтърс е критикувала кариерата ѝ

Майката на Джули Уолтърс била много консервативна жена. Тя била убедена, че дъщеря ѝ трябва да стане медицинска сестра. Актьорската кариера ѝ се струвала под нивото на една благоприлична жена.

Многократно възрастната дама критикувала дъщеря си. Ясно показвала, че не одобрява избора на ѝ. Тази критика продължила до 1989 година, когато жената умряла.
Едва след смъртта на майка си, Джули открила една кутия, в която имало стотици изрезки от вестници, всички свързани с нейните успехи като актриса.

Джули Уолтърс и филмите за Хари Потър

Макар да е една от най-популярните актриси във Великобритания, да е носител на Ордена на Британската империя и да има две номинации за Оскар, на Джули Уолтърс не ѝ пречи, че изпълнява второстепенна роля в Хари Потър. Според нея това е филм, с който цяла Великобритания трябва да се гордее.

След финала на поредицата, актрисата призна, че ѝ е много тъжно. Дори е попитала дали може да си вземе магическата пръчка, но са ѝ казали, че на актьорите не е разрешено да изнасят реквизита. По-късно открила, че много от колегите ѝ са си откраднали неща. Нейната грешка била, че питала.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

ЧРД на Дейвид Брадли

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"