Ралф Файнс почти е отказал ролята на Волдемор

Ролята на Ралф Файнс като Лорд Волдемор от филмите за Хари Потър стана култова. Той даде лицето си за изграждането на филмовия образ на един от най-популярните злодеи в литературата. Истината обаче е, че актьорът почти я е отказал.
Ралф Файнс като Лорд Волдемор

Кой е Ралф Файнс

Ралф Файнс, чието първо име всъщност се произнася Рейф, е роден на 22 декември през 1962 година. Той е един от най-известните и успешни британски актьори. През 1995 беше обявен за един от най-сексапилните актьори на века, а през 1997 за един от най-добрите актьори.

В кариерата си има роли в някои от най-великите филми на всички времена, като "Списъкът на Шиндлер" и "Английският пациент". Има 2 номинации за "Оскар", 4 за "Златен глобус" и 6 за БАФТА. Обмисляли са го за ролите на Робърт Лангдън, Джеймс Бонд и Батман.

Как Ралф Файнс почти отказа ролята на Волдемор

Ралф Файнс като Лорд Волдемор
Филмите по "Хари Потър" можеше да са по-различни днес, тъй като актьорът Ралф Файнс почти е бил решил да я откаже. Той признава, че никога не е бил почитател на книгите и изобщо не е харесал първите три филма.
Част от познатите му са го убеждавали да приеме ролята, но друга част са смятали, че участието му в такъв филм ще унищожи кариерата му.

Това, което в крайна сметка убеждава актьора да приеме е външният вид на персонажа. Когато Майк Нюъл (режисьорът) му показва рисунка на Волдемор, какъвто си го представят за филма, Ралф Файнс е впечатлен.
Той приема ролята и дори помага за доизграждането на образа, като предлага малкото разклонение на пръчката на Волдемор, подобно на кукичка. По този начин може да държи пръчката, почти без да затваря дланта си.
Ралф Файнс като Лорд Волдемор

На премиерата на филма Файнс остава доволен, след като вижда, че децата в залата са изплашени от Волдемор. "Това ми донесе истинско удовлетворение", споделя той.

Ралф Файнс се появява в ролята на Волдемор в "Хари Потър и огненият бокал", "Хари Потър и орденът на феникса" и двете части на "Хари Потър и даровете на смъртта". Любопитен факт е, че за ролята на 11-годишния Том Риддъл в "Хари Потър и нечистокръвния принц" е избран племенникът му Херо Файнс Тифин.
Херо Файнс Тифин като 11-годишния Том Риддъл

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

ЧРД на Дейвид Брадли

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"