Седемте най-неуспешни връзки в Хари Потър

Преди 21 години, на днешния ден, Хари за пръв път целуна момиче. Тази връзка, за щастие на Ел, не се получи и Хари се събра с Джини Уизли.
Ето кои според мен са 7-те най-обречени връзки в "Хари Потър"

Хари и Чо
Това момиче смущава сърцето на Хари още от един куидичен мач в третата книга, но двамата се събират едва в петата. От тук нататък отношенията им тръгват само надолу, за което незаслужено обвиняваме само Чо. Да, тя не спря да плаче през всичкото време на връзката им, но и Хари не е пример за перфектно гадже.
Все пак, още от първата мокра целувка, на всички ни стана ясно, че тази връзка бъдеще няма.

Рон и Лавендър
Още един пример за лошо гадже - Рон Уизли. Да, всички мразим Лавендър, защото е лигава кокошка - ако беше мъгълка, щеше да е от онези госпожици, които наричаме кифли, но и Бон-Бон не е перфектен. Той сякаш изобщо не присъства в тази връзка - изцяло е оставил Лавендър да направлява отношенията им. И това е, защото през цялото време е влюбен в Хърмаяни, но това не го оправдава.
Тук също бързо ни стана ясно, че няма да имаме дълга и щастлива връзка.

Фридулфа и бащата на Хагрид
Кой би се сетил, че връзката между дребен човечец и свирепа великанка може да срещне някакви трудности? Очевидно не и бащата на Хагрид.
Отношенията между двамата все още предизвикват недоумение, възмущение и не малко погнуса сред феновете, които от години питат как е възможен Хагрид.
Ние не знаем каква точно е била тази връзка, но изходът е ясен - Фридулфа е напуснала семейството си и е отишла при останалите великани, където е направила още едно умствено недоразвито дете, преди да умре.

Дъмбълдор и Гриндълуолд
Не е ясно дали е имало романтична връзка между двамата най-могъщи магьосници на своето време, но със сигурност поне Дъмбълдор е обичал Гриндълуолд. Двамата са кроели планове да отменят Указа за секретност и да управляват мъгълите и магьосниците.
Смъртта на Ариана слага край на отношенията им (и може би дава нова цел на Гриндълуолд).
Тази връзка, според мен, е била обречена, защото не вярвам в чувствата на Гриндълуолд. Във "Фантастични животни и къде да ги намерим" видяхме, че се държеше нежно и дори съблазнително с Кридънс, до момента, в който реши, че вече не му е необходим.
Тази връзка е първата стъпка на Гриндълуолд към могъществото, но и последната капка от наивността на Дъмбълдор, който разбира, че любовта, освен велика сила, както често внушава на Хари, е и средство за контрол, което той често използва върху Снейп.

Родолфус и Белатрикс
С Радина сме коментирали и се съгласихме, че Родолфус е най-нещастният човек в книгата. Не стига, че е женен за най-голямата психопатка на света и работи за най-могъщия черен магьосник в цялата магьосническа история, но и жена му е влюбена в шефа му.
Интересното е, че от седемте връзки, които съм избрал, само тази не свършва с раздяла.



Меропа и Том Риддъл
От изброените седем връзки, тази ми е любимата. Грозната вещица Меропа, с помощта на любовен еликсир, се жени за красивия мъгъл Том Риддъл. Когато решава да спре да му дава отварата, Том иска да я напусне, но тя опитва да го излъже, че е бременна. Том не се връзва, но се оказва, че Меропа не го е лъгала (без сама да знае) и наистина е бременна. В крайна сметка чупи пръчката си и отива в света на мъгълите, където ражда и умира.
И за да е пълна трагедията, плодът от тяхната "любов" е самият Волдемор, който първо убива баща си, а след това стотици други по пътя си към безсмъртието и абсолютната власт.

Снейп и Лили
Оставих ги за накрая, разбира се. Историята, която успя да ни накара да заобичаме повече книгата, която сякаш нямаше накъде повече да обичаме. Трагичната любов, която само за една глава промени целия начин, по който четем "Хари Потър". Драмата, която успя да трогне дори моето каменно сърце.
Много фенове търсят причините за неуспеха на отношенията между майката на Хари и "любимия" му учител, но според мен никога не е съществувала възможност за такава, защото двамата винаги са разделени - от разликата в семействата им като деца, от домовете в Хогуортс, от войната след завършването и в крайна сметка - от смъртта.
Тази връзка, макар и единствена от изброените никога да не става романтична, е и най-успешна, защото успява да просълзи Дъмбълдор и коства живота на Волдемор.
И накрая, след всичко преживяно и след като беше поел омразата на ВСИЧКИ (защото и смъртожадните мразеха и завиждаха на Снейп), включително и на копието на Джеймс Потър, заради което Снейп жертва живота си, единственото, което той желаеше преди да умре, беше да види очите на Лили за последен път.

Коментари

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър