Двете големи теории за Фантастични животни

След излизането на "Фантастични животни и къде да ги намерим" се появиха две големи теории. Искам да похваля групата, с която ходих да го гледам първия път, защото добре разнищихме филма и се сетихме и за двете.

1. Теорията за Ариана
Ако сте чели коментари за филма, няма начин да сте пропуснали тази теория.

Във филма научихме, че деца, които са потискали магическите си способности, развиват Обскурус - черна магия, която в даден момент изригва с унищожителна мощ.
Това напълно отговаря на информацията, която имаме за Ариана Дъмбълдор.
Абърфорд казва:
Щяха да сметнат, че Ариана сериозно застрашава Международния указ за секретност, защото е неуравновесена и магията направо избухва от нея в мигове, когато не може да я сдържа повече.
Знаем също, че при един от тези изблици на магия, Ариана е убила майка си Кендра.
Знаем и това, че Ариана е умряла при неясни обстоятелства, но по време на сериозна кавга между двамата си братя и Гриндълоулд - напрегнатата обстановка може да е подтикнала Ариана да освободи Обскуруса ot себе си, след което може би е била убита от младежите, в опит да се защитят или да я усмирят.

Общо взето по всичко личи, че Ариана може наистина да е била обскурена. Дано да разберем в следващите филми.

2. Теорията за Джейкъб и видрата
Втората теория не е чак толкова известна.

Към края на историята, с помощта на птицата-гръм, Нют изтрива лошите спомени на цял Ню Йорк (между другото Роулинг е разказвала за други масови пренастройвания на паметта, но за пръв път виждаме как се прави такова), включително и на новия си приятел Джейкъб.
В края на филма обаче виждаме как Джейкъб, когато вижда Куини, сякаш си спомня коя е.

Теорията е, че отровата на Връхлитащото зло не е успяла да подейтва на мъгъла, заради силния ефект, който имаше ухапването на Ракоядната видра. Ако сте чели "Фантастични животни и къде да ги намерим" знаете, че израстъците на гърба на видрата се използват за предпазване от магии. Може би отровата ѝ има подобен ефект и е блокирала заличаващата сила на другата отрова.

В подкрепа на тази теория имаме информацията, че Джейкъб ще се появи и в следващия филм.

Тези две теории са най-разпространените, но има и други. Като всяко произведение на Роулинг за света на магьосниците, и филмът оставя много въпроси, които да бъдат отговорени в следващите части.

Коментари

  1. Наджини е змията на Лорд Волдемор и единственото живо същество, което той допуска до себе си. От новия трейлър на предстоящия филм разбираме, че някога тя е била човек и е била приятелка на Кридънс(пак от трейлъра разбираме, че той е изгубеният брат на Дъмбълдор - Aurelius Dumbledore)​​- друг интересен герой от новата поредица. Толкова въпроси ми изкачат от главата. Нямам търпение да гледам филма вече...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да. Тези теории ми се струват много добри. Особено тази за Ариана Дъмбълдор. Сега вече смятам, че е била обскурена. Даже съм сигурна. А това за Джейкъб е също много вероятно. Чела съм "Фантастични животни и къде да ги намерим" и даже си го мислех, но никога не съм мислила да изложа становището си. Благодаря за теориите, страхотна статия!!!

      Изтриване
  2. И двете теория са много интересни и добре измислени.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

ЧРД на Дейвид Брадли

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"