Хари Потър в учебник за пети клас

Според вестник "Телеграф" учениците от пети клас ще трябва да съпоставят текстове от задължителните за изучаване автори със съвременни писатели, сред които е и Дж. К. Роулинг.
Освен текстове от "Хари Потър", в учебника на "Просвета" са включени и други известни автори като Тери Пратчет, Толкин и дори Стивън Кинг.

Коментари

  1. Понеже в родното ни образование все се говори за български и литература като за един предмет, да обясня нещо. В досегашните учебници и помагала за пети клас по български език имаше откъси от "Хари Потър" като примери за различни видове текст (напр. писма или официално/неофициално общуване). По литература дори и в новата програма все още не се изучава (за съжаление), но отново в новите учебници ще бъдат включени отново откъси, по които се правят упражнения на различни теми. Това важи и за двата предмета. Някои учители (като мен) все пак си позволяват в рамките на избираемите часове (поне) да преподават "Хари Потър и философският камък" в пети клас. Личната ми надежда е поредицата да бъде включена в изучавания материал по литература. Засега обаче това все още не е факт. В новата програма от тази година "влетя" Пърси Джаксън. Според мен има надежда да включат и нещо по-смислено. Като нашата любима поредица за очилатия магьосник. :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

ЧРД на Дейвид Брадли

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"