Роднина на Хари Потър е един от първите аврори в САЩ


Джоан Роулинг пусна в Pottermore нов текст, който разказва за MACUSA - американската версия на Министерството на магията.

Статията разкрива, че MACUSA (Магическият конгрес на Съединените щати) е създаден през 1693, след приемането на Международния указ за секретност.
Основна задача на новосъздадения ръководен орган била, освен да крие съществуването на магията, да се справя с вихрещата се престъпност сред магьосниците в Северна Америка, затова Конгресът създава първите закони там и назначава първите 12 аврора. Работата им била толкова тежка и опасна, че от тях само двама доживяват старост. Двете най-интересни имена са Ейбрахам Потър - прароднина на Хари Потър и Гондулфус Грейвс - предтеча на Пърсиал Грейвс, когото ще видим във "Фантастични животни и къде да ги намерим" (в ролята e Колин Фарел).

Цялата статия (разкриваща и друга информация, която ме домързя да споделям, защото съм разсърден, че вече 24 часа никой не е предложил да ми купи луксозното издание на "Хари Потър и стаята на тайните") можете да видите в Pottermore. За съжаление, за разлика от другите публикации за магията в Северна Америка, този не е преведен и на български.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Магьоснически игри и спортове

Какво знаем за Бил и Фльор

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп

В помощ на Хари Потър - най-важните причини да успее